„Neatlikome to, kas buvo nurodyta, neišpildėme derinių iki galo – tai lėmė skubotus metimus“, – nesėkmingą susitikimo pradžią prisiminė Antanas Kavaliauskas.

3:12 – taip mačą pradėjo į Europos taurę nusitaikę LKL vicečempionai. Nors Marcelo Nicola ir bandė taisyti situaciją atlikinėdamas keitimus, ji nesikeitė – į vilniečių krepšį vieni po kito krito taiklūs turkų ekipos metimai.

Prieš ilgąją pertrauką Stambulo „Bešiktaš“ krepšininkai turėjo net 19 taškų pranašumą (30:49) ir buvo pataikę 6 tritaškius iš 12 (50%) bei net 14 dvitaškių iš 19 (73%).

„Ne jų pataikymas nustebino, o mūsų gynyba nuvylė. Jeigu jie laisvi meta – tai ir pataiko. Aukštesnio lygio žaidėjai visada laisvi pataikys. Gintis reikia“, – trumpai ir aiškiai pagrindinę pralaimėjimo priežastį išdėstė 16 taškų pelnęs Gediminas Orelikas.

Aidint trečio kėlinio sirenai dvitaškį pataikęs Kšyštofas Lavrinovičius sugrąžino intrigą – 55:65. Nors turkai lemiamo ketvirčio pradžioje dar kartą truktelėjo į priekį (57:74), sukandę dantis vilniečiai žingsnis po žingsnį mažino atsilikimą, o po Nicolaso Laprovittolos dvitaškio komandas jau skyrė vos 4 taškai (82:86). Tiesa, per likusias 48,9 sek. stebuklo sukurti nepavyko.

Kas padėjo sugrįžti į kovą? „Nesakysiu į kamerą, bet jūs patys supratote. Tiesiog reikėjo eiti ir kautis“, – sakė A. Kavaliauskas.

„Per pertrauką kalbėjome, kad dar niekas nebaigta. Turėjome kovoti iki galo ir tą padarėme“, – komandos kapitonui pritarė G. Orelikas.

„Bešiktaš“ klubą į pergalę vedė ne vienerius metus Eurolygoje žaidęs lenkas Maciejus Lampe, surinkęs 20 taškų. Jam geriausiai talkino turkai Krtalis Ozmizrakis (15 tšk.) ir Cenkas Akyolas (13 tšk.) bei buvęs žalgirietis Tremmellas Dardenas (12 tšk.).

„Tai Eurolygos lygio komanda, turinti daug patirties ir gerų žaidėjų. Jie tuo ir pasinaudojo. Turime pasimokyti iš šios dienos klaidų. Reikia suprasti, kad tai aukšto lygio turnyras, reikia kautis ir viską atlikti iki galo. Turime žaisti kaip komanda, o ne kaip 12 individualių žaidėjų“, – rankų nuleisti neskubėjo A. Kavaliauskas.

Jis taip pat pasidžiaugė sugrįžimu į „Siemens“ areną, kurioje vilniečius palaikė apie 4-5 tūkstančiai sirgalių.

„Jautėme palaikymą, kai mums jo labiausiai reikėjo. Ačiū už palaikymą, o mes atsiprašome, kad nuvylėme“, – į fanus kreipėsi 14 taškų pelnęs, 10 kamuolių atkovojęs, 6 rezultatyvius perdavimus atlikęs ir 24 naudingumo balus surinkęs A. Kavaliauskas.

Europos taurės turnyro E grupėje be lietuvių ir turkų komandų dar žaidžia Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija), Saratovo „Avtodor“ (Rusija), Salonikų PAOK (Graikija) ir Šolnoko „Olaj“ (Vengrija) klubai. Į kitą Europos taurės etapą pateks keturios stipriausios ekipos.

Kitą antradienį M. Nicolos auklėtiniai išvykoje išbandys jėgas su „Olaj“ krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)