„Aišku, kad mes prieš, – paklaustas, ar norėtų sezono metu išleisti žaidėjus į rinktinę, nė nedvejodamas Krepšinis.lt pareiškė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. – Kol kas nėra apskritai normaliai paaiškinta, kaip viskas vyks, todėl kažką komentuoti anksti ir sunku.“

Pagal naują FIBA sistemą, į 2019 metų pasaulio čempionatą visos rinktinės galės patekti tik įveikusios atrankos turnyrus, kurie bus surengti šešių „langų metu“, iš kurių vos vienas – vasarą. Anot P. Motiejūno, galutinių sprendimų šiuo klausimų Eurolyga dar nėra priėmusi, bet svarstomi įvairūs variantai.

Derybos turėtų vykti visą artėjantį sezoną. Jeigu Eurolyga sutiks su FIBA sąlygomis, LKL čempionai taip pat sezono metu išleis savo žaidėjus atstovauti nacionalinėms komandoms. Jeigu ne – žalgiriečių rinktinėje nebus.

„Kaip visi, taip ir mes. „Žalgiris“ nėra atskiras vienetas: kaip Eurolyga nuspręs, taip mes ir darysim“, – sakė P. Motiejūnas.

Sugriauti ir klubinio Europos krepšinio pamatus pasiryžusi FIBA savaitgalį sukūrė kontūrus ir naujai kuriamam prestižiniam savo turnyrui.

Pagal naują sistemą jau kitą sezoną galėtų startuoti aukščiausio lygio turnyras. Jame dalyvautų 16 Senojo žemyno klubų. Vardiniai kvietimai būtų siunčiami 8 klubams (G8): „Barcelona“ ir Madrido „Real“ (abu – Ispanija), Pirėjo „Olympiacos“ ir Atėnų „Panathinaikos“ (abu Graikija), Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis), Maskvos CSKA (Rusija), Stambulo „Efes“ ir „Fenerbahce“ (abu Turkija).

Tiesioginius kvietimus gautų ir nacionalinių čempionatų nugalėtojai iš keturių šalių (N4) – Prancūzijos, Italijos, Vokietijos ir Lietuvos, o likusios 4 vietos būtų išdalintos atrankos turnyre. Vietas juose turėtų ir šių keturių šalių antrosios komandos.

„Mūsų prioritetas – Eurolyga. Sprendimą priimsime kartu su A licencijas turinčiais klubais. Apie naujus projektus kol kas žinome tik iš spaudos, nes su pačia FIBA mes nediskutuojame. Tai daro Eurolyga ir klubai, kuriuos mes delegavome“, – pasakojo P. Motiejūnas.

Aukščiausio lygio Europos klubinio krepšinio turnyrui FIBA skirtų apie 30 mln. eurų, kasmet didindama šią sumą 2,5 proc. Aštuoniems klubams, kurie gauna vardinius kvietimus, vien už dalyvavimą būtų skiriama po 1,687,500 eurų per metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)