Tiesa, dar neaišku, ar rungtynėse žaisti galės aukštaūgis Artūras Gudaitis ir gynėjas Žygimantas Janavičius. Nors abu jie dalyvavo paskutinėje treniruotėje, trenerio Marcelo Nicolos teigimu, sprendimas dėl jų pasirodymo ant parketo bus priimtas tik prieš pat rungtynes.

„Būna, kad žaidėjas jaučia galintis treniruotis, bet vos pradėjęs judėti – vėl pajunta skausmą. Po treniruotės žiūrėsime, kaip jie jausis, o rytoj nuspręsime“, – sakė M. Nicola.

Ž. Janavičius jau pirmose oficialiose sezono rungtynėse pasisuko čiurną. Po išsamesnių tyrimų paaiškėjo, kad 26-erių gynėjui išniro kairės čiurnos kapsulė.

Panaši situacija su A. Gudaičiu – jis gydosi prieš 10 dienų treniruotės metu patirtą dešinės rankos piršto traumą.

Pirmasis vilniečių varžovas antrame pagal pajėgumą Senojo žemyno klubiniame turnyre – „Bešiktaš“ klubas. Jame šiemet žais Eurolygos patirties turintys – buvęs žalgirietis Tremmellas Dardenas, lenkas Maciejus Lampe, kroatas Leonas Radoševičius ir turkai Cenkas Akyolas bei Enginas Atsuras. Be to, ekipoje yra ir NBA komandose neįsitvirtinęs amerikietis Nate'as Woltersas.

„Kadangi startuojame namuose – turime pasirodyti kuo geriau. Taip, varžovai yra grėsmingi, bet mūsų grupėje visos komandos yra stiprios, todėl namų rungtynės bus labai svarbios. Jau žaidėme keturias LKL rungtynes, todėl tikrai esame pasiruošę Europos taurės turnyrui“, – žaidėjų pasirengimą naujoms kovoms teigiamai vertino, bet varžovų taip pat nenuvertino LKL vicečempionų treneris.

Šiemet „Lietuvos rytas“ dar nė karto nesuklupo: pasirengimo cikle buvo iškovotos 7, o LKL čempionate – 4 pergalės. Be to, M. Nicolos auklėtinių kraityje – jau du trofėjai: Vlado Garasto ir Alytaus mero taurės.

Akistata tarp „Lietuvos ryto“ ir „Bešiktaš“ komandų „Siemens“ arenoje prasidės trečiadienį nuo 18.45 val.

Europos taurės turnyro E grupėje be lietuvių ir turkų komandų dar žais Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija), Saratovo „Avtodor“ (Rusija), Salonikų PAOK (Graikija) ir Šolnoko „Olaj“ (Vengrija) klubai. Į kitą Europos taurės etapą pateks keturios stipriausios ekipos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)