Tiesioginį kelialapį į Rio de Žaneirą Argentina iškovojo, FIBA Amerikos čempionato pusfinalyje 78:70 parklupdžiusi nugalėtojų titulą praradusius meksikiečius.

L. Scola buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių – į pirmenybių šeimininkų krepšį jis įmetė 18 taškų, be to dar ir atkovojo 10 kamuolių.

Amerikos vicečempionu tapęs argentinietis turnyre vidutiniškai rinkdavo 21,1 taško ir 10,1 kamuolio per rungtynes.

Veteranui ne tik atiteko šių metų MVP titulas, bet jis taip pat sugebėjo tapti ir rezultatyviausiu visų laikų čempionatų žaidėju.

Nuo 2007-ųjų NBA lygoje rungtyniaujantis L. Scola šią vasarą persikėlė į Toronto „Raptors“ ekipą ir tapo Jono Valančiūno komandos draugu. Atvykęs į Kanadą, jis sulaukė ir nemažai klausimų apie savo fenomeną su Argentinos rinktine.

„Niekada netikėjau, kad turėsiu galimybę žaisti ketvirtose olimpinėse žaidynėse – tai daugiau nei kada nors vaikystėje svajojau. Man tai didžiulė garbė“, – unikalų pasiekimą vertino argentinietis.

„Mūsų komanda nebėra tokia stipri, kaip anksčiau. Tikriausiai jau nebekovosime dėl medalių, bet visko gali nutikti“, – mįslingai į Braziliją žvelgė L. Scola.

Per savo karjerą su Argentinos komanda aukštaūgis laimėjo olimpinį auksą (2004) ir bronzą (2008), pasaulio čempionato sidabrą (2002), o savo žemyne dukart tapo čempionu (2001 ir 2011) ir po tris sykius iškovojo sidabrą (2003, 2007 ir 2015) bei bronzą (1999, 2009 ir 2013).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)