Iškovojus sidabrą Europos čempionate žurnalistai J. Kazlausko paklausė apie ateitį nacionalinėje komandoje. Tą kartą treneris nuo atsakymo išsisuko, paprašęs neprovokuoti. Bet panašu, kad į Braziliją 60 metų specialistas vyks.

„Sunkiausias darbas jau nuveiktas. Federacija su treneriu yra sutarusi keturiems metams, todėl nematau jokių problemų“, – apie Graikijoje atostogaujančio trenerio darbus kitą vasarą pasakojo A. Sabonis.

„Nusirito didžiulis akmuo. Prieš važiuodama į finalą jau žinojau, kad labiau jau nesidžiaugsiu, nes septintas kelialapis į olimpines žaidynes iš eilės – tikras rekordas“, – A. Saboniui įteikdama oficialų kvietimą džiaugsmo neslėpė D. Gudzinevičiūtė.

Tiesa, tai bus paskutinė olimpiada, į kurią rinktinės galėjo patekti per savo žemynų čempionatus. 2020 metų olimpiniai kelialapiai bus dalijami 2019-ųjų planetos pirmenybėse, o į jas komandos galės patekti tik įveikusios atrankos turnyrą. Tuo metu Europos čempionatai, kuriuose veikiausiai bus kovojama tik dėl garbės, bus rengiami tik kas ketverius metus.

„Laikas parodys, – permainų FIBA sistemoje vertinti neskubėjo LKF prezidentas. – Aišku, išplėstiniai sąrašai bus labai ilgi, todėl jaunimui galimybių bus mažai. Bet atvykti negalės NBA žaidėjai, todėl jų vietas užims kiti. Iš tos pusės – geras sprendimas“, – šalies talentų perspektyvas žaisti nacionalinėje komandoje svarstė A. Sabonis.

LKF surengtoje spaudos konferencijoje taip pat buvo pagerbti ir visų Europos vicečempionų pirmieji treneriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)