„Patirtis RKL buvo naudinga – net nėra klausimų. Tai buvo stotelė judėti toliau, kai išaugome moksleivių lyga tai buvo pati tinkamiausia stotelė, kur galėjome tobulėti. Varžybų buvo nelengvų, buvo ir gan prastų. Kai ateina vyrai ir tave apstumdo supranti, kad dar reikia daug dirbti. Tai tikrai buvo naudinga, nors žaidžiau ir neilgai. Daug ko išmokta ir sužinota. Svarbiausias dalykas, kad paragome vyrų krepšinio.Tai buvo vyrų, ne vaikų krepšinis, kuris skiriasi greičiais, fizine jėga, žaidimo suvokimu“, - kalbėjo J. Valančiūnas.

Toronto „Raptors“ vidurio puolėjas dar prisimena tuos vyrus, su kuriais dar būdamas vaikas stumdėsi po krepšiu.

„Buvo ten tokių... Buvo toks Tenikaitis iš Širvintų. Gaudavau biškį. Visų pavardžių nepasakysiu. Buvo dar Matas Niparavičius, gavau nuo jo pamokų“, - prisimena J. Valančiūnas.

Tačiau aukšatūgis neslepia, kad geresnis kelias į sporto aukštumas kopti mažais žingsneliais.

„Kai šoki į Eurolygos komandą ir žaidi daug minučių tai viskas tvarkoje. Bet gal labiau apdraustas kelias, labiau užtikrintas kelias, kai tu eini žingsnelis po žingsnelio ir mokaisi iš savo ir kitų klaidų. Iš mano patirties ne visos rungtynės buvo gražios ir viskas super. Teko mokytis ir iš savo klaidų. Manau, kad geriau mokytis, kai varžybos mažiau reiškia ir mažiau žmonių taikosi į tavo vietą. Tikrai geriau pradėti nuo mažų žingsnelių. Tai mano nuomonė“, - sako J. Valančiūnas.

Vertindamas savo karjeros posūkius J. Valančiūnas nesiryžo teigti, kad galbūt į NBA išvyko per anksti, kaip yra pareiškę kai kurie strategai.

„Viskas susiklostė labai neblogai. Negaliu skųstis. Žinot, kiek žmonių, tiek nuomonių. Vertinu savo buvusių trenerių nuomonę, gal jiems taip atrodo. Tačiau labai sunku nuspėti, kaip viska susiklostys. Susiklostė taip, nesiskundžiu, viskas gerai, viskas pagal planą“, - sako J. Valančiūnas.

Verčia naują puslapį

Šiemet dviejuose RKL – A ir B – divizionuose dalyvaus net 34 komandos. A divizione rungtyniaus 16, B – 18 komandų. Čempionatas startuoja spalio 23 dieną. Šiemet prie lygos prisijungė Sedos miestelio, Tauragės, Plungės ekipos.

„Tai labiausiai palitusi lyga visuose regionuose. Lygoje žaidžia žaidėjai nuo 13 iki 46 metų. Galima sakyti, kad čia jaunimas įgauna vyriško žaidimo pagrindus“, - sako RKL atstovas Dainius Čiuprinskas.

„Mes vieningai matome šią lygą. Tai krepšinio piramidės pamatas Lietuvoje jaunimo ugdymo prasme. Mes turėsime 4 krepšinio lygų dublerius. Jos visos bus B divizione. Gerai, kad LKL supranta, kad tai galimybė „apšaudyti“ jaunus žaidėjus. Mes jungiame ir vienijame sirgalius. Iš lygos gal 2-3 procentai tampa profesionalais. Mūsų tikslas ne tik auginti krepšininkus, bet ir populiarinti krepšinį“, - sako Darius Gudelis, RKL prezidentas.

Nuo šio sezono naujienų portale DELFI bus galima rasti visą informaciją susijusią su šia lyga bei tiesiogines RKL rungtynių transliacijas per DELFI TV.

„Pasitelkėme partnerius DELFI. Manau, darbas bus atliktas šauniai. Taip pat didelis dėmesys bus teikiamas socialiniams tinklams“, - ateities planus dėsto D. Čiuprinskas.

Sezoną pradeda su nauju vardu

Kita sezono naujiena – pasikeitęs lygos pavadinimas. Nuo šiol gausiausias šalies klubinio krepšinio čempionatas vadinsis „Natural Pharmaceuticals-RKL“. Taip lyga buvo pavadinta generalinio rėmėjo – bendrovės „Natural Pharmaceuticals“, garbei.

„Natural Pharmaceuticals“ yra Norvegiško kapitalo įmonė, platinanti aukščiausios kokybės omega-3 maisto papildus Lietuvoje. „Bendrovės tikslas – ne tik populiarinti savo maisto papildų produkciją, bet ir skatinti aktyviau domėtis sveiku gyvenimu būdu – subalansuotos mitybos bei fizinio aktyvumo nauda kiekvieno mūsų organizmui“, – pagrindinį rėmėją pristatė RKL prezidentas D. Gudelis.

Visose šalyse, kuriose „Natural Pharmaceuticals“ vysto savo veiklą, bendrovė nuolatos remia įvairias tam kraštui aktualiais sporto šakas.

„Krepšinis – nuo senų laikų populiariausias sportas Lietuvoje, turintis giliai įsišaknijusias tradicijas, tad nenuostabu, jog įmonė mūsų šalyje pasirinko remti būtent šią sporto šaką“, – kalbėjo RKL vadovas.

D. Gudelio teigimu, šis bendradarbiavimas ne tik padės užauginti naujus Lietuvos krepšinio talentus, bet ir skatins fizinį aktyvumą bei susidomėjimą krepšiniu mažuose Lietuvos miestuose bei miesteliuose, kuriuose užimtumo klausimas ir įvairios sportinės veiklos skatinimas yra ypatingai svarbus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)