„Tikiuosi, kad lankydamasis Lietuvoje artimiau susipažinote su mūsų krepšinio vystymo sistema. Geografiniame žemėlapyje Lietuva yra nedidelė, tačiau krepšinio žemėlapyje – tikrai nemaža. Puikiai žinote, kad mūsų šalies krepšinio rinktinė yra stipriausių nacionalinių komandų penketuke pasaulyje. O pagal efektyvumą, mūsų krepšinio pasiekimus lyginant su šalies gyventojų skaičiumi, esame apskritai geriausi“, – sakė premjeras, pridurdamas, kad krepšinis mūsų šalyje yra daugiau nei sportas, o bendradarbiauti su FIBA visada yra malonu ir naudinga.

FIBA prezidentas savo ruožtu teigė, kad jam taip pat malonu lankytis krepšinio pasiekimais garsėjančioje šalyje ir naudinga vietoje susipažinti su Lietuvos krepšinio sistema, duodančia tokių puikių vaisių. H. Muratore informavo lankantis stipriausias pasaulio krepšinio valstybes, jų federacijoms pristatydamas FIBA aktualijas ir plėtrą. Jis pabrėžė mūsų šalyje pastebėjęs puikų bendradarbiavimą tarp Vyriausybės, Lietuvos krepšinio federacijos ir visos šios sporto šakos bendruomenės.

Pagal tarptautinį krepšinio reitingą Lietuva šiuo metu yra ketvirtoje vietoje pasaulyje. H. Muratore FIBA prezidentu buvo išrinktas praėjusių metų rugpjūčio mėnesį.

Vizito metu H. Muratore aplankė Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademiją ir Kauno Sabonio krepšinio centrą, „Žalgirio“ areną, vaikščiojo po Vilniaus Senamiestį.

Prieš susitikimą su Butkevičiumi FIBA prezidentą priėmė Lietuvos Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)