Savo „Twitter“ paskyroje P. Millsas teigė, esą jam Australijos krepšinio federacija sakė, kad jis pateko į simbolinį „FIBA 2019“ žaidėjų penketą, rašo eurohoops.com.

Ir čia nebūtų buvę jokios didelės klaidos – australų aborigenų kraujo turintis krepšininkas Kinijoje kūrė įspūdingą šou – vidutiniškai per rungtynes pelnė 22,8 aško, atkovojo 2,3 kamuolio ir atliko 3,9 rezultatyvaus perdavimo.

Deja, P. Millsas, pralaimėjęs su australais ir kovą dėl bronzos medalių Prancūzijos rinktinei, į simbolinį penketą pašauktas nebuvo. Šalia čempionato MVP Ricky Rubio atsistojo Bogdanas Bogdanovičius, Evanas Fournier, Marcas Gasolis ir Luisas Sola.

Aišku, P. Millsas vėliau pareiškė, kad tai nebuvo kažkoks įspūdingas prizas, kurio jis nepaprastai troško. Visa, ko jis troško, veikiausiai, turėjo būti pirmieji „Autralian Boomers“ medaliai pasaulio čempionatų istorijoje.

Andrejaus Lemanio auklėtiniai planetos pirmenybėse Kinijoje liko ketvirti, nors dar prieš turnyrą aiškiai kalbėjo netgi apie čempionų titulą.

Pasaulio čempionato galutinis medis

Nelaimių šleifas nepasitraukė – FIBA generalinis sekretorius Andreas Zagklis patvirtino, kad bausmės už kritiką FIBA adresu susilauks „boomerių“ vidurio puolėjas Andrew Bogutas.

Kai po dviejų pratęsimų australams pusfinalyje teko pripažinti ispanų pranašumą, aikštę palikęs A. Bogutas droždamas po žiniasklaidos atstovus plūdosi taip, kad drebėjo „Cadillac center“ arenos sienos.

„Eikite į suš**tos FIBA būstinę. Tai – suš**ta gėda“, – po pralaimėjimo rezultatu 88:95 dantimis griežė Australijos veteranas. Į ispanų krepšį jis sumetė 12 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir buvo naudingiausias savo komandoje, bet kartu su Aronu Baynesu nepajėgė atsverti Marco Gasolio, kurio sąskaitoje – net 33 taškai, 6 atkovoti kamuoliai ir 4 rezultatyvūs perdavimai.


34-erių Australijos aukštaūgį Kinijoje iš kantrybės viso turnyro metu vedė ir vietos sirgaliai, imdavę baubti, vos tik šis prisiliesdavo prie kamuolio. Taip kinai suvedė sąskaitas dėl A. Boguto pasisakymo apie jų numylėtinio plaukiko Sun Yango dopingo istorijas.

„Žaidėjai susiduria su nelengva užduotimi sutvardyti emocijas, ypač kai žaidi tokiame etape kaip pusfinalis, tačiau turime labai griežtą taisyklių rinkinį ir principus, kuriuos reprezentuojame ne tik kaip FIBA, bet ir kaip sporto šaka – krepšinis. Kai tos linijos yra peržengiamos, turime drausmines procedūras ir šiuo atveju jas tikrai pritaikysime“, – sakė A. Zagklis.

Primename, kad ne mažiau emocingai savo požiūrį į teisėjavimą ir Tarptautinę krepšinio federaciją (FIBA) po nesėkmės prieš prancūzus išrėžė ir Lietuvos rinktinės vairininkas Dainius Adomaitis, vėliau dėl to sulaukęs beveik 10 tūkst. eurų dydžio baudos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)