Be to, 34-erių vidurio puolėjas buvo išrinktas į simbolinį turnyro penketą. Vis dėlto kalbėdamas su žurnalistais iškart po rezultatu 95:75 laimėto finalo prieš Argentiną, M. Gasolis savo pasiekimų stengėsi nesureikšminti.

„Rytoj saulė patekės lygiai taip pat kaip šiandien, pasaulis suksis toliau. Tik mes būsime planetos čempionai. Bet krepšinis yra tik maža mano gyvenimo dalis, jis nėra toks jau svarbus.

Svarbi yra žinia, kurią galime pasiųsti jaunesnėms kartoms ir įkvėpti būti gerais žmonėmis. Tai jau iš tikrųjų svarbu. Daug jaunuolių dabar žiūrės į mus ir laikys savo pavyzdžiu, turime pasirūpinti, kad jis būtų geras“, – filosofiškai į pergalę finale reagavo M. Gasolis, dublį NBA ir pasaulio čempionate pelnęs kartu su ispanų strategu Sergio Scariolo, taip pat dirbančiu „Raptors“ trenerių štabe.

– Per tris mėnesius tapote NBA ir pasaulio čempionu...

– Taip, neblogi trys mėnesiai (juokiasi – Krepšinis.lt). Esu labai laimingas ir jaučiuosi palytėtas sėkmės. Tik tiek galiu pasakyti.

– Ar tai – geriausi jūsų gyvenimo metai?

– Geriausi metai man buvo tada, kai gimė vaikai. Krepšinis – svarbus dalykas, nes tai – mano kasdienis užsiėmimas. Vis dėlto turiu daug svarbesnių dalykų gyvenime, tikiuosi, jūs turite taip pat.

– Ar ši Ispanijos rinktinė gali gintis dar geriau nei pirmoje finalo dalyje?

– Manau, kad taip, buvo keletas prastesnių epizodų, ypač prieš Nicolasą Brussino, kuriam leidome judėti į stipriąją kairę pusę. Ne toks buvo planas, bet klaidų visiškai neišvengsi. Bet 33 minutes gynėmės tikrai labai gerai. Dažnai prasižengdavome, kad numuštume argentiniečių tempą, buvo tikrai sunku.

– Ar galime tikėtis išvysti brolių Gasolių duetą kitų metų Tokijo olimpinėse žaidynėse?

– Kai pasieki tokią karjeros stadiją, tiesiog nebežinai, kas bus kitais metais. Norėtųsi ten nuvažiuoti, tikiuosi, kad pavyks. Bet negaliu nieko pažadėti. Potencialiai man tai buvo paskutinis pasaulio čempionatas, viską vertinu logiškai. Labai įsimintina pasitraukti būnant čempionu.

– S. Scariolo anksčiau nesulaukdavo tinkamo įvertinimo, nes titulus pasiekdavo su talento perpildyta komanda.

– Galbūt žmonės pirmiau žiūrėdavo į tas garsias pavardes sudėtyje. Bet pažiūrėkite į mūsų komandą šiais metais, kur tos žvaigždės? O štai mes čia stovime, su šiuo dalykėliu (kilsteli medalį – Krepšinis.lt). Galiu jus patikinti, kad treneris nemažai prie to prisidėjo.

– Kuo šis triumfas skiriasi nuo pirmojo 2006 metais?

– Manau, kad skiriasi smarkiai. Pirmas trofėjus man kėlė žymiai daugiau emocijų, nes buvau jaunesnis. Nežaidžiau pusfinalyje, finale prieš graikus turėjau darbelio su Sofokliu Schortsaničiu. Reagavau į viską karščiau nei dabar. Šįkart, akivaizdu, turėjau kitokių užduočių, turėjau vesti šiuos vaikinus ir jiems padėti. Kaip sakiau, jaučiuosi išties lydymas sėkmės.

Pasaulio čempionato galutinis medis

Ispanijos rinktinė iki šiol pasaulio čempionės laurais didžiavosi tik sykį – 2006 metais gretimoje Japonijoje titulą pelniusioje komandoje žaidė ir Kinijoje sėkmę pakartoję Rudy Fernandezas bei M. Gasolis, taip pat Ispanijos krepšinio federacijos prezidento postą dabar užimantis Jorge Garbajosa.

Argentina vienintelį kartą pasaulio čempione tapo pačiame pirmame turnyre, kurį pati ir surengė 1950 metais. Sidabro medalius „Albiceleste“ iškovojo antrą sykį, pakartodama 2002-ųjų pasiekimą.

Praėjusiame pasaulio čempionate, 2014 metais vykusiame Ispanijoje, šeimininkai liko penkti, argentiniečiai – vienuolikti.

Iki šiol komandos tarpusavyje buvo žaidusios devynerias rungtynes, iš kurių septynerias laimėjo ispanai.

Primename, kad bronzos medalius Pekine nuskynė Prancūzijos rinktinė, mažajame finale 67:59 tuščiomis palikusi australus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)