Jau pirmosiomis minutėmis atitrūkę bei viso finalo metu žaidimą kontroliavę ispanai 95:75 (23:14, 20:17, 23:16, 29:28) nugalėjo Argentinos krepšininkus ir planetos čempionais tapo po trylikos metų pertraukos.

Kinijoje nė vieno pralaimėjimo nepatyrę Sergio Scariolo auklėtiniai nutraukė šiemet ketvirtfinalyje prieš prancūzus kritusių JAV krepšininkų dominavimą.

Amerikiečiai laimėjo pasaulio pirmenybes 2014 metais Ispanijoje bei 2010 metais Turkijoje, o ispanai triumfavo 2006 metais Japonijoje.

Į finalą pirmą kartą nuo 2002 metų grįžusiems argentiniečiams vėl atiteko sidabras. Bronza antrame pasaulio čempionate iš eilės pasipuošė mažajame finale australus palaužę prancūzai.

Finale ispanus į pergalę vedė 20 taškų pelnęs ir 7 kamuolius atkovojęs Ricky Rubio. 15 taškų pridėjo Sergio Llullas, 14 – Marcas Gasolis. Po 11 – Rudy Fernandezas bei Willy ir Juancho Hernangomezai.

Argentinos nacionalinės komandos gretose spindėjo 24 taškus įmetęs Gabrielis Deckas ir 17 pridėjęs Nicolas Laprovittola.

Lyderis Facundo Campazzo pėlnė 11 taškų ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus, tačiau iš žaidimo pataikė tik 2 metimus iš 11. Sustabdytas buvo ir Luisas Scola, kuris iš žaidimo pataikė 1 metimą iš 11 bei surinko 8 taškus ir 8 atkovotus kamuolius.

Čempionato naudingiausiu krepšininku po finalo buvo pripažintas R. Rubio. Be jo į simbolinį geriausiųjų penketuką pateko M. Gasolis, L. Scola, prancūzas Evanas Fournier bei serbas Bogdanas Bogdanovičius.

Po krepšiais dominavę bei kovą dėl atšokusių kamuolių net 47:27 laimėję ispanai jau pirmosiomis mačo akimirkomis įgijo dviženklę persvarą 14:2. Nors spurtu 10:0 atsakę argentiniečiai buvo prisiviję 12:14, netrukus Ispanija vėl atitrūko 31:14 ir atgal nebesigręžiojo.

Argentinos krepšininkai nenuleido rankų bei nuolat bandė artėti, tačiau savo atsakymus nuolat turėjusi S. Scariolo kariauna varžovų prie savęs taip ir neprisileido. Trečiojo kėlinio viduryje Ispanija jau turėjo triuškinantį pranašumą 55:33, o paskutinysis ketvirtis buvo tik formalumas.

Argentina: Gabrielas Deckas 24, Nicolas Laprovittola 17, Facundo Campazzo 11 (8 rez. perd.), Luisas Scola ir Nicolas Brussino po 8.

Ispanija: Ricky Rubio 20 (7 atk. kam.), Sergio Llullas 15, Marcas Gasolis 14 (7 atk. kam., 7 rez. perd.), Rudy Fernandezas (10 atk. kam.), Juancho Hernangomezas ir Willy Hernangomezas po 11.

Argentiniečiai pusfinalyje 80:66 pranoko prancūzus, kurie sekmadienį iškovojo čempionato bronzą. Ispanai pusfinalyje 95:88 eliminavo Australijos krepšininkus.

Pasaulio čempionato galutinis medis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (348)