„Boomers“, kaip vadinama Australijos rinktinė, tai būtų buvęs pirmas medalis istorijoje. O „Les Bleus“ planetos pirmenybių bronzą nuskynė antrą kartą iš eilės.

„Tai įrodo, kad esame viena stipriausių krepšinio tautų pasaulyje“, – eidamas su iškart po rungtynių ant kaklo užkabintu apdovanojimu į rūbinę pareiškė Axelis Toupane'as.

Australus jo ekipa palaužė rezultatu 67:59, nors trečiame kėlinyje dar atsiliko 15 taškų skirtumu.

„Kai pralaimi pusfinalyje, sunku ištiesti nugarą ir vėl stoti į kovą kitą dieną. Bet mums ir bronza buvo labai svarbi. Todėl žaidėme iš visų jėgų, agresyviai. Per visus du mėnesius, kuriuos praleidome kartu, buvome nepaprastai vieningi, tai demonstravome ir šiose rungtynėse“, – kalbėjo A. Toupane'as.

Buvęs Kauno „Žalgirio“ puolėjas finale žaidė tik dvi minutes ir niekuo nepasižymėjo.

Didesnis vaidmuo jam teko praėjusiais metais Lietuvos čempionų gretose žygiuojant link trečios pozicijos Eurolygoje.

Krepšinis.lt paklaustas, kuris iš bronzinių medalių jo širdyje užims daugiau vietos, A. Toupane'as šypsojosi.

„O, abu geri, abu tikrai geri. Ar dabar esu visiškai patenkintas? Na, kai jau patenki tarp keturių geriausių, norisi maksimumo. Bet ir šis pasiekimas – gana neblogas“, – pažymėjo 27-erių krepšininkas, pelnęs pirmą savo apdovanojimą su nacionaline komanda.

O pagrindiniu rungtynių heroju kartu su svarbius metimus pataikiusiu Nando De Colo tapo Nicolas Batumas.

30-metis rinktinės kapitonas nespindėjo Kinijoje, tačiau tarė savo žodį paskutinės dvikovos trečiame kėlinyje, kai prancūzai perlaužė rungtynių eigą.

Į sunkiojo krašto puolėjo poziciją pastumtas N. Batumas puikiai dirbo ir gynyboje, ir puolime.

„Nicolas sugrąžino mums kamuolio judėjimą, ėmėme žaisti greičiau. Po tokios sunkios rungtynių pradžios daugelis būtų pasidavę, bet mes išlikome susikaupę. Niekas nežino, kaip viskas šiame turnyre būtų pasibaigę, jei būtume turėję optimalią sudėtį, bet aš sveikinu tuos, kurie čia buvo. Mums tai labai svarbus pasiekimas“, – džiaugėsi ekipos strategas Vincentas Collet, kuris Kinijoje vertėsi be Thomaso Huertelio ir Joffrey Lauvergne'o.

Pats N. Batumas neslėpė, jog jo gausioje asmeninėje trofėjų kolekcijoje ši bronza užims ypatingą vietą.

„Sakiau prieš čempionatą, kad tai bus turbūt įdomiausias turnyras istorijoje: čia nebuvo aiškių favoritų, konkurencija – milžiniška. Neapsirikau. Daugybė komandų galėjo pasiekti medalius, daug siurprizų nutiko. Buvo smagu“, – apibendrino Šarlotės „Hornets“ puolėjas.

Tuo metu Australijos trofėjų galerijoje toliau švilpauja vėjai, ir su tuo Žaliojo žemyno atstovams bus sunku susitaikyti.

Nė vienas didelių ambicijų turėjusios komandos žaidėjas po paskutinių čempionato rungtynių nesustojo bendravimui su žiniasklaida skirtoje zonoje, tad treneriui Andrejui Lemaniui teko kalbėti už visus.

Anot specialisto, viltingai čempionatą pradėjusiai komandai pabaigoje išseko baterijos. Mažą rotaciją taikiusiai rinktinei paskutiniame mače nuovargis pasireiškė 19 klaidų ir vos 24 proc. tritaškių pataikymu.

„Skaudžiausia man dėl vaikinų, kurie yra nepaprastai aistringi krepšinio ir savo šalies patriotai. Čia nėra jokių pinigų, tik noras reprezentuoti Australiją. Matyti nelaimingus jų veidus – didžiausia šio čempionato nesėkmė, su kuria man sunkiausia susitaikyti. Tikėjomės medalio, visi dėl jo dirbo, deja, misijos neįvykdėme. Bet vis tiek didžiuojuosi savo komanda“, – gailėjosi A. Lemanis.

O etatinis spaudos konferencijų dalyvis Mitchas Creekas pridūrė, kad po metų olimpinėse žaidynėse prisijungus Benui Simmonsui australai bandys atsiteisti su likimu ir varžovais.

„Olimpiadoje būsime labai galinga komanda, nes šįkart mums trūko kai kurių didelio kalibro žaidėjų. Kaip neužmiršome ketvirtos vietos praėjusioje olimpiadoje, taip tikrai, neabejotinai neužmiršime ir šios ketvirtos vietos. Visa tai nusinešime į Tokiją“, – sakė puolėjas.

Primename, kad didžiajame finale Pekine susitinka Argentinos ir Ispanijos rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)