Sekmadienį 11 val. bus žaidžiamas mačas dėl bronzos medalių tarp Australijos ir Prancūzijos rinktinių, o 15 val. laukia didysis finalas ir kova dėl aukso tarp Ispanijos ir Argentinos krepšininkų.

Pirmasis FIBA pasaulio čempionato finalo dalyvis paaiškėjo po trilerio su dviem pratęsimais – ispanai įveikė australus 95:88.

Pasaulio krepšinio čempionato atkrintamųjų varžybų medis

L. Scola įspūdingo žaidimo įkvėpti argentiniečiai nuo pat rungtynių pradžios turėjo iniciatyvą savo rankose. Dvikovą spurtu 10:2 pradėjusiai Argentinos rinktinei prancūzai mėgino lipti ant kulnų ir iki didžiosios pertraukos buvo sumažinę skirtumą iki 2 taškų, tačiau Pietų Amerikos ekipa atsilaikė ir susigrąžino iniciatyvą – 39:32.

Trečiojo kėlinio pradžioje abi rinktinės surengė tritaškių fiestą, po kurios vėl sėkmingiau žaidė Argentinos rinktinė – susikrovė 15 taškų persvarą (55:40).

Lemiamą šturmą turėję surengti prancūzai klimpo savo klaidose, o L. Scola dviem taikliais tritaškiais likus žaisti kiek daugiau nei 2 min. atstatė 15 taškų skirtumą – 74:59. Visiškai pasimetę prancūzai taip ir neatsigavo iki pat pusfinalio pabaigos.

Argentinos rinktinės lyderis L. Scola per 34 min. pelnė 28 taškus (5/13 dvitaškiai, 3/4 tritaškiai, 9/10 baudos), atkovojo 13 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 32 naudingumo balus.

L. Scola pelnė daugiau nei 20 taškų ir atkovojo daugiau nei 10 kamuolių per šešerias iš savo 40 rungtynių, sužaistų per visą pasaulio čempionatų istoriją. Argentinos krepšininkai laimėjo visus šiuos susitikimus.

Apskritai šiame čempionate Argentinos rinktinės raktu į pergales tapo nuostabi gynyba. Mažiau nei 70 taškų argentiniečiai varžovams įmesti leido per 5 iš 7 rungtynių, žaistų pasaulio pirmenybėse Kinijoje.

Prancūzijos krepšininkai šiame mače pataikė vos 39 proc. savo metimų „iš žaidimo“. Tai – pats prasčiausias prancūzų pasirodymas čempionate Kinijoje. Iki tol visuose žaistuose susitikimuose krepšį jie atakuodavo bent jau 45 proc. taiklumu.

Argentinos rinktinei tai buvo trečias istorijoje pasaulio krepšinio čempionato pusfinalis. 2002-aisiais jie pusfinalyje 86:80 nugalėjo Vokietiją (vėliau finale nusileido Jugoslavijai), o 2006-aisiais 74:75 pralaimėjo vėliau čempionais tapusiems ispanams.

Progą atsiteisti už 2006-ųjų pralaimėjimą Japonijoje argentiniečiai turės sekmadienį vyksiančiame finale Penkine.

Argentina: Luisas Scola 28 (13 atk.k.), Gabrielis Deckas 13, Facundo Campazzo 12 (7 atk.k., 6 rez.p.), Luca Vildoza 10, Nicolas Laprovittola 7, Marcosas Delia 6, Tayavekas Gallizzi ir Nicolas Brussino po 2.

Prancūzija: Evanas Fournier 16 (5/11 dvitaškiai, 1/6 tritaškiai, 3/7 baudos), Frankas Ntilikina 16, Nando de Colo 11, Louisas Labeyrie 8, Amathas M'Baye 4, Rudy Gobertas (11 atk.k.), Nicolas Batumas ir Andrew Albicy po 3, Mathias Lessortas 2.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (278)