Rungtynėse, kuriose susitiko dvi didžiausiomis čempionato favoritėmis laikytos nacionalinės komandos, Serbija patiesė JAV 94:89 ir iškovojo teisę šeštadienį varžytis dėl 5-osios vietos su Čekijos rinktine. Tuo metu amerikiečiams liko tik rungtynės su lenkais dėl 7-osios vietos.

Tiek serbai, tiek amerikiečiai savo žygį link viršūnės Kinijoje sensacingai baigė ketvirtfinalyje – pirmieji nusileido argentiniečiams, o antrieji – prancūzams. JAV vyriausiasis treneris G. Popovichius prieš ketvirtadienio rungtynes bendraudamas su A. Džordževičiumi metė šiam šmaikščią repliką.

„Jis sakė, kad esame pora sumautų nevykėlių“, – nusikeikdamas serbų žurnalistams pasakojo A. Džordževičius.

Tuo metu JAV žiniasklaidai treneris turėjo teisintis dėl žodžių, ištartų dar prieš čempionatą. Tuomet A. Džordževičius buvo paklaustas apie galimą Serbijos ir JAV akistatą pirmenybių finale bei atsakė pareikšdamas, jog amerikiečiai tokiu atveju turėtų tikėtis Dievo pagalbos.

„Jei atimsite iš manęs ironiją, būsiu treneris, praradęs vieną iš svarbiausių savo ginklų. Nenorėjau nieko įžeisti. Tai turėjo suteikti mano auklėtiniams pasitikėjimo savo jėgomis. Tiesa, šiandien matome ir tai, kad toje frazėje galimai buvo ir šiek tiek tiesos“, – teigė A. Džordževičius.

Po šių rungtynių tapo aišku, jog pasirodymas čempionate Kinijoje amerikiečiams yra pats prasčiausias per visą istoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)