Ketvirtadienį vakare vos atskridę į Pekiną iš Donguano, kur sensacingai iš kovos dėl medalių išmetė Serbiją (97:87), Sergio Hernandezo auklėtiniai surengė treniruotę 17 tūkst. vietų turinčioje „Cadillac center“ arenoje.

Jai baigiantis komandos nariai ėmė ploti ir nenustojo geras dvi minutes – argentinietiškos katutės kurį laiką aidėjo net kai visi jau susirinko į aikštės centrą.

Kaip Krepšinis.lt paaiškino ekipos atstovai, taip savo pratybas Argentina užbaigia kiekvieną kartą – plojimai krepšininkams pakelia nuotaiką.

Nors ji ir taip Kinijoje negali būti prasta: į stipriausių planetos pirmenybių komandų ketvertą Pietų Amerikos žemyno pasiuntiniai sugrįžo po 13 metų pertraukos.

„Esame susijaudinę, bet manau, kad visos keturios komandos prieš pasaulio čempionato pusfinalius pasakytų tą patį. Atvažiavome čia tik prieš tris valandas, bet jau kibome į darbą. Mums nerūpi, kas yra favoritai. Esame laimingi, bet norime daugiau, norime finalo. Toks argentiniečių mentalitetas. Jeigu nepavyks laimėti, kausimės dėl bronzos, bet tikrai kol kas nesvarstome tokio varianto“, – sakė ekipos strategas S. Hernandezas.


Penktadienį pusfinalyje jo laukia dvikova su Vincentu Collet – ketvirtfinalyje taip pat daug ką nustebinusios ir titulą gynusius amerikiečius eliminavusios Prancūzijos treneriu.

Lygindamas komandas, S. Hernandezas pabrėžė, jog jos žaidžia kitokį krepšinį.

„Žinote, kokie mes esame – mėgstame bėgti. O prancūzai žaidžia pozicinį krepšinį. Taigi, daugiau galimybių laimėti turės tie, kurie primes savo ritmą“, – įsitikinęs 55-erių specialistas.

Prieš pusfinalį jis vienintelis sutiko duoti komentarą Pekine susirinkusiam žiniasklaidos internacionalui. Tad komandos superveteranas Luisas Scola taip ir nepasidalino prisiminimais apie „Cadillac center“ arenoje prieš 11 metų virusį mūšį dėl olimpinės bronzos, kuriame pasižymėjo 16 taškų.

Kita vertus, laikui nepavaldus 39-erių aukštaūgis svarų žodį vis dar sugeba tarti ne vien šlovingų jaunystės dienų tematika.

17,8 taško ir 7,3 atkovoto kamuolio čempionate Kinijoje renkantis mohikanas tebėra neabejotinas Argentinos lyderis.

Įdomu, jog pakaktų jį išbraukti, ir argentiniečiai virstų jauniausia turnyro komanda, kurios amžiaus vidurkis būtų 25 metai. Ant S. Hernandezo atsarginių suolo daugiau nėra nė vieno kito žaidėjo, kuris būtų pasiekęs ketvirtą dešimtį metų.

Bet treneris nemano, jog jo ekipos Achilo kulnu galėtų tapti patirties stygius.

„Mūsų žaidėjai pakankamai patyrę, daugelis jų profesionalais tapo būdami 17 ar 18 metų. Apie L. Scola nėra ko nė kalbėti, man pačiam tai yra trečias pasaulio čempionatas, kai kurie žaidėjai rungtyniavo 2014 metų pirmenybėse, 2016 metų olimpinėse žaidynėse. Be to, turime penkis Eurolygos krepšininkus, ir jie tikrai patyrę. Taigi, tai tikrai nebus mūsų pasiteisinimas“, – kategoriškas S. Hernandezas.

Mačas tarp Argentinos ir Prancūzijos penktadienį prasidės 15 val. Lietuvos laiku. Prieš tai, nuo 11 val., prie tramplino į finalą susistumdys Australija ir Ispanija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)