Rezultatyviausiai ketvirtfinalio rungtynėse žaidusiam JAV rinktinės krepšininkui Donovanui Mitchellui, išgirdus klausimą apie rinktinei atstovauti atsisakiusių NBA krepšininkų indėlio stoką, mikrofoną perėmęs Popovichius šį klausimą pavadino nepagarbiu.

„Manau, kad tokia interpretacija įžeidžia mūsų krepšininkus. Net užsiminti apie tai, kad „jeigu jūs būtumėte turėję šį ar kitą krepšininką,“ yra nepagarbu tiek mūsų, tiek Prancūzijos rinktinės atžvilgiu. Prancūzai mus įveikė. Nesvarbu, kas atstovavo mūsų rinktinei.

Negalėčiau labiau didžiuotis šiais dvylika vyrukų, kurie paaukojo savo vasarą tam, kad atvyktų čia. Jie netgi niekada nėra žaidę kartu, bet vis tiek metėsi į kovą ir atidavė visas jėgas, už tai jie nusipelno pagarbos.

Lygiai taip pat pagarbos nusipelno ir pelnytai laimėję prancūzai. Svarbiausia, čia nėra „JAV neturėjo kitų savo krepšininkų“. Nėra tokio dalyko kaip „kiti krepšininkai“. Yra tie žaidėjai, kurie yra čia. Jie padarė velnišką darbą, ir aš jais labai didžiuojuosi.“

Popovichius negailėjo komplimentų ir varžovų rinktinei bei vyriausiajam Prancūzijos treneriui Vincentui Collet. JAV stratego teigimu, jo auklėtinius eliminavusi rinktinė pasižymėjo puikiai suderintu žaidimu abiejose aikštės pusėse.

„Treneris Collet ir visas jo štabas savo darbą atliko puikiai. Tai geriausia Prancūzijos rinktinė, kokią esu matęs, nes jie žaidė aukščiausiu lygiu tiek vienoje, tiek kitoje aikštės pusėje. Šiais metais tai nebuvo komanda, kuri tiesiog gerai puola, ir tai nebuvo komanda, kurią ant savo pečių temptų du ar trys žaidėjai.

Jie grūmėsi gynyboje. Jie žaidė fizišką krepšinį ir puikiai funkcionavo kaip komanda. Pasikeitimai gynyboje, kova dėl kamuolių, komandiniai veiksmai... Jie puikiai papildo vienas kitą ir pasižymi lygiaverte sudėtimi. Šįvakar jie buvo nuostabūs.“

Nors vyriausiasis treneris kalbėjo optimistiškai, socialiniuose tinkluose pasklidusios sirgalių ir apžvalgininkų reakcijos į pralaimėjimą buvo toli gražu ne įkvepiančios. „JAV rinktinė padarė gėdą sau ir mūsų šaliai, nesugebėjo net iškovoti medalio FIBA pasaulio krepšinio čempionate“, „pirmas pralaimėjimas po 58 pergalių serijos“ ir kitos pagiežos kupinos žinutės įkūnijo amerikiečių nusivylimą rinktinės žaidimu.

Kovą pasaulio čempionate amerikiečiai pratęs akistata su Serbijos krepšininkais. Pirmą kartą pasaulio čempionatų istorijoje nė vienai iš šių rinktinių (įskaitant buvusią Jugoslaviją) nepatekus į čempionato pusfinalį favoritėmis laikytos rinktinės kovos dėl 5–8 vietų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)