Antradienį pasaulio ir Europos vicečempionai serbai savo žygį link medalių Kinijoje baigė ketvirtfinalyje 87:97 pralaimėdami varžovams iš Argentinos. Vienas svarbiausių Serbijos rinktinės žaidėjų V. Micičius artėjant rungtynėms, pirmadienį, sužinojo, jog mirė jo mama.

Nepaisant sukrėtusios žinios, 25-erių įžaidėjas liko su rinktine ir antradienį išbėgo ant parketo. Buvęs žalgirietis per 17 minučių į Argentinos krepšį įmetė 5 taškus, atkovojo 3 kamuolius bei atliko rezultatyvų perdavimą, o A. Džordževičius pareiškė, kad jam yra dėkinga visa Serbija.

„Mes visi esame jam dėkingi. Vasilije yra pats drąsiausias mūsų vyrukas, kurio drąsa įkvėpė ir kitus. Dabar visi esame kartu su juo. Žaisti po tokios žinios yra labai sunku, tačiau jis stengėsi mums padėti. Esu dėkingas, visa komanda taip pat dėkinga. Manau, kad jam dėkinga visa Serbija“, – sakė treneris.

Vasilije Micičius

Vienas serbų lyderių Nemanja Bjelica po nesėkmės į spaudos konferenciją atėjo itin nusiminęs bei sunkiai tvardydamas ašaras ir keiksmažodžius emocingai atsiprašė visų rinktinės gerbėjų, o savo komandą vadino prakeiktai gera.

Save pliekęs bei nesėkmę žudančiai skaudžia vadinęs puolėjas tikino, jog pralaimėjimas patirtas ne dėl Serbijos krepšininkų arogancijos, o dėl nesugebėjimo tinkamai pasiruošti psichologiškai. Apie tai prabilo ir A. Džordževičius.

„Matote, koks įskaudintas yra Nemanja. Matydami jį galite suprasti, kokį spaudimą mes patyrėme. Serbija gyveno euforijoje, visi mus palaikė ir matė mus turnyre einančius iki galo. Mes buvome laikomi favoritais, jautėme spaudimą laimėti. Kartais tai tikrai nepadeda.

Kita vertus, kartais mes galvojame, kad mūsų vyrukai yra kieti, patyrę ir visa kita. Bet patys puikiai matote, kaip sunkiai krepšininkai išgyvena šią akimirką. Nepaisant visko, esu dėkingas vyrukams už atliktą darbą. Jie yra puikūs ir aš didžiuojuosi galėdamas būti jų treneriu.

Mano auklėtiniai visada atiduoda 100 procentų jėgų. Paskutiniuose dvejuose mačuose kažko trūko, tačiau tai yra krepšinis“, – spaudos konferencijoje kalbėjo A. Džordževičius.

Saldžią pergalę antradienį šventę argentiniečiai taip pat buvo susigraudinę, tačiau džiaugsmo ašaromis. Jie didžiavosi įveikę „stipriausią“ čempionato komandą bei savo triumfą vadino ne stebuklu, o pelnytu rezultatu.

Argentinos krepšininkai rūbinėje šventė dainuodami dainas ir šokdami, o emocijų sūkuryje į orą kilo net ir šiukšlių konteineriai.

Serbijos nacionalinė komanda Kinijoje toliau varžysis dėl 5-8 vietų, o argentiniečiai pusfinalyje surems ginklus su JAV ir Prancūzijos ketvirtfinalio poros laimėtojais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)