Nors serbai buvo laikomi ne tik šios poros, bet ir vienais pagrindinių turnyro favoritų, pergalę ir bilietą į pusfinalį iškovojo argentiniečiai – 97:87 (25:23, 29:26, 14:18, 29:20).

Dėl vietos finale penktadienį jie susigrums su JAV arba Prancūzija.

Beveik visas rungtynes pirmavusi Argentina ketvirtame kėlinyje atitrūko dviženkliu atstumu ir šventė daug kam netikėtą pergalę.

Į ją vedė 39-erių su puse metų veteranas Luisas Scola, suvertęs 20 taškų. 18 taškų pridėjo vikrusis Facundo Campazzo (12 rez. perd.), 15 – Patricio Garino, 13 – Gabrielis Dekcas, 11 – Luca Vildoza.

Serbų kailį gelbėti bandė 21 tašką įmetęs Bogdanas Bogdanovičius, 18 – Nemanja Bjelica, 16 – Nikola Jokičius (10 atk. kam., 5 klaidos) ir 12 – Vladimiras Lucičius.

Argentiniečiai kol kas laimėjo visas žaistas rungtynes, o serbai, prieš turnyrą žadėję pamokyti net JAV atstovus, patyrė jau antrą nesėkmę ir dabar kovos jau tik dėl labai kuklių, kaip jiems, 5-8 vietų.

Iki tol pasaulio čempionatuose šios abi rinktinės buvo susigrūmusios kartą – tuomet, 2010-aisiais, pergalę 84:82 šventė Serbija.

Antradienį žaidžiamas ir antrasis ketvirtfinalis tarp Ispanijos ir Lenkijos rinktinių. Trečiadienį po JAV – Prancūzijos ir Australijos – Čekijos mačų paaiškės likę pusfinalio dalyviai.


ARGENTINA – SERBIJA

Rungtynių eiga

Mačas prasidėjo argentiniečių minispurtu: po Nicolo Brussino ir Facundo Campazzo atakų ir Luiso Scolo tritaškio – 12:4. Nors serbai po šalto dušo kiek atsitokėjo, iniciatyva ir toliau priklausė pietų amerikiečiams – 16:10. Nors antroje kėlinio pusėje vaizdas aikštėje ir pasikeitė, Argentina išliko priekyje – 25:23.

Antro ketvirčio pradžioje Serbijos rinktinė po Vasilije Micičiaus dvitaškio su pražanga pagaliau persvėrė rezultatą savo naudai – 25:26. Tuomet Luca Vildoza ir Nicolas Laprovittola smeigė po tritaškį, o Bobanas Marjanovičius aikštės viduryje užsidirbo nesportinę pražangą ir argentiniečiai vėl šoko tango – 36:28. Komandos keitėsi tritaškiais – 45:37. Po dviejų kėlinių – 54:49.

L. Scolai dar kartą pataikius iš toli argentiniečiai vėl spruko į priekį – 59:52. Jie pasinaudojo ir technine nuobauda, skirta A. Džordževičiui – 66:59. Vis dėlto serbai susiėmė ir suaktyvinę gynybą ėmė kvėpuoti savo varžovams į nugaras: po trijų kėlinių – 68:67.

Lemiamo ketvirčio pradžioje Patricio Garino ir F. Campazzo tolimi šūviai leido Argentinos komandai įgyti keturių taškų persvarą – 76:72. Tai buvo dar ne pabaiga: įsišėlęs L. Scola sukrovė saviškiams dviženklį pranašumą – 89:78 (likus žaisti 2 min.). Jo panaikinti serbai nebeturėjo jėgų – 97:87.

Galutinėje rikiuotėje Lietuvos rinktinė užėmė 9-ąją vietą. Lietuviai išsikovojo teisę dalyvauti viename iš kitą vasarą vyksiančiame Tokijo olimpinių žaidynių atrankos turnyre.

Pasaulio čempionate Kinijoje Lietuvos rinktinė pasiekė tris pergales ir patyrė du pralaimėjimus. Pirmame etape lietuviai 101:47 įveikė Senegalą ir 92:69 – Kanadą, bet 82:87 nusileido australams. Antrame etape D. Adomaičio auklėtiniai 75:78 neatsilaikė prieš Prancūzijos rinktinę, o paskutiniame mače 74:55 sutriuškino Dominikos Respubliką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (346)