Pasibaigus antrojo etapo grupių kovoms išsikristalizavo aštuonios komandos, kurios yra verčiausios tęsti kovą dėl aukščiausių vietų ir medalių. Penkios jų – Europos atstovės, dvi – Amerikos ir viena – Okeanijos. Lietuvos krepšininkai liko iškart už aštuntuko ribos – devinti.

Antradienį ir trečiadienį sužinosime, kurios keturios rinktinės suformuos pusfinalio poras.

Portalas Krepšinis.lt pateikia antradienio mūšių tvarkaraštį.

Antradienis, vienuoliktoji čempionato diena (kada Lietuvos laiku, kokios rungtynės ir kurios grupės):

14.00 val. ARGENTINA – SERBIJA (Donguanas)

Pirmieji į ketvirtfinalio akistatą stos Argentinos ir Serbijos vyrai. Veterano Luiso Scola vedami Lotynų Amerikos krepšininkai šiame čempionate kol kas laimėjo visas penkerias žaistas rungtynes, o serbai savo sąskaitoje turi keturias pergales – paskutiniame mače, kurį baigė be išvaryto Nikolo Jokičiaus, jie suklupo prieš Ispaniją.

Nepaisant to, Aleksandro Džordževičiaus auklėtiniai yra laikomi ryškiais šios poros favoritais. Jei jie pateisins savo statusą ir žengs į pusfinalį, jame susidurs su JAV arba Prancūzijos komanda.

16.00 val. ISPANIJA – LENKIJA (Šanchajus)

Antrojo ketvirtfinalio dvikova – europietiška. Kol kas be nuostolių žengianti Ispanijos rinktinė egzaminuos Lenkijos krepšininkus. Mūsų kaimyninės šalies atstovai turnyre patyrė tik vieną nesėkmę, kai antrojo etapo rungtynėse nusileido Argentinai.

Visgi šansų prieš „Raudonąją furiją“ lenkams nedaug. Šios poros nugalėtojų pusfinalyje laukia akistata su Australija arba Čekija, kurios savo santykius aiškinsis trečiadienį.

Šešių bilietų į 2020-ųjų olimpiadą savininkai jau žinomi: tai – Japonija (šeimininkė), Australija (Okeanijos atstovė), JAV ir Argentina (stipriausios Amerikos komandos), Nigerija (geriausia Afrikos rinktinė čempionate) ir Iranas (pajėgiausia Azijos komanda).

Artimiausiu metu paaiškės dar du laimingieji: abu kelialapius gaus Europos žemyno atstovai, Kinijoje nukeliausiantys toliausiai.

Tuo metu kova dėl likusių keturių vietų Tokijo olimpinėse žaidynėse užvirs kitų metų birželį vyksiančiuose keturiuose atrankos turnyruose, viename kurių pasirodys ir Lietuvos rinktinė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)