Karjeros rekordą pasiekė tuometiniam Vilniaus „Lietuvos Ryto“ krepšinio klubui 2009-10 metų sezone atstovavęs aukštaūgis Aronas Baynesas. NBA čempionu prieš penkerius metus su San Antonijaus „Spurs“ klubu tapęs australas prancūzų ginamąjį krepšį užliejo įspdūdinga tritaškių banga – vidurio puolėjas pataikė net 5 iš 6 tolimų metimų.

Toks Bayneso pasirodymas – išskirtinis jo karjeros kontekste. Keturioliktą kartą FIBA pasaulio čempionate Australijos rinktinei atstovavęs aukštaūgis šiose rugntynėse pataikė daugiau tritaškių, nei per iki šiol sužaistus trylika susitikimų (4).

Įspūdingą individualų pasirodymą surengė ir australų įžaidėjas Patty Millsas, į varžovų krepšį sumetęs net 30 taškų. Tai buvo ketvirtas kartas per vienuolika FIBA pasaulio čempionatuose sužaistų rungtynių, kai gynėjui pavyko pelnyti bent 20 taškų.

Negana to, tokio vieno žaidėjo rezultatyvumo proveržio Australijos krepšinio sirgaliai nematė daugiau nei 20 metų – pastarąjį kartą 30 ar daugiau taškų „Boomers“ vadinamai rinktinei pasaulio čempionate pelnė 1998-ais metais tą padaręs Andrew Gaze'as. Australų krepšinio legenda tąsyk sumetė 33 taškus į Kanados rinktinės krepšį.

Galingas australų puolimas išsiskyrė dar dviem pasiekimais – Millsas (30), Joe Inglesas (23) ir Baynesas (21) tapo pirmuoju komandos draugų trejetu šių metų čempionate kartu viršijusiu 20 pelnytų taškų ribą. Jų varžovams šios rugntynės taip pat tapo istorinėmis – tai buvo pirmas kartas pasaulio čempionatų istorijoje, kai Prancūzijos rinktinė į savo ginamąjį krepšį praleido net 100 taškų.

Prancūzus paguosti gali tik įspūdingas Evano Fournier pasirodymas. 31 tašką pelnęs gynėjas ne tik pasiekė asmeninį FIBA pasaulio čempionatų rekordą, bet ir tapo tik antruoju bent trisdešimt taškų Prancūzijos rinktinei šiame turnyre pelniusiu krepšininku po 2014-ais tą padaryti sugebėjusio Nico Batumo.

Sau nebūdingą statistiką užfiksavo ir prancūzų gynybos bokštas Rudy Gobertas. Keturioliktą kartą rinktinei pasaulio čempionate atstovavęs aukštaūgis šįvakar atliko tiek rezultatyvių perdavimų (6), kiek per trylika iki šiol sužaistų susitikimų kartu sudėjus.

Abi komandos jau anksčiau buvo užstikrinusios vietą pasaulio čempionato ketvirtfinalyje. Jame Prancūzija susitiks su JAV krepšininkais, o Australija egzaminuos vienu didžiausių čempionato netikėtumų tapusią Čekijos rinktinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)