Bet kokiu atveju galutinis rezultatas šiame pasaulio čempionate lietuviams – prasčiausias istorijoje. 1998 ir 2006 metais Lietuvos rinktinė planetos pirmenybėse buvo septinta, 2010-aisiais pelnė bronzos apdovanojimus, o 2014-aisiais užėmė ketvirtą vietą.

Tiesa, šįkart pasaulio čempionate dalyvauja daugiau ekipų nei kada nors anksčiau – 32.

Jau aišku ir tai, kad kelią į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes lietuviams teks skintis per papildomą atrankos turnyrą.

FIBA 2020-ųjų vasarą prieš žaidynes surengs keturis turnyrus, kuriuose dalyvaus po šešias komandas. Olimpinį kelialapį pelnys tik kiekvieno turnyro nugalėtojai.

Pasaulio čempionate Kinijoje Lietuvos rinktinė iškovojo tris pergales ir patyrė du pralaimėjimus. Pirmajame etape lietuviai 101:47 įveikė Senegalą, 69:92 – Kanadą, 82:87 pralaimėjo australams. Antrajame etape lemtingoje dvikovoje D. Adomaičio auklėtiniai 75:78 nusileido Prancūzijos rinktinei, o paskutiniame mače 74:55 sutriuškino Dominikos Respubliką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)