Nuo pat dvikovos pradžios išryškėjo Dominikos Respublikos rinktinės silpnoji vieta – Jonas Valančiūnas baudos aikštelėje darė, ką norėjo. Pirmajame kėlinyje vidurio puolėjas pelnė 11 iš 19 komandos taškų, o mūsų šalies nacionalinė ekipa diktavo savo sąlygas aikštėje.

Sėkmingai didindami skirtumą lietuviai po didžiosios pertraukos turėjo 16 taškų persvarą – 40:26, tačiau kiek atsipalaidavę leido varžovams spurtuoti ir priartėti 41:34.

Lyderio vaidmens aikštėje ėmėsi Lukas Lekavičius. Greičiu ir tiksliais metimais varžovus į neviltį varęs įžaidėjas pelnė 11 taškų iš eilės ir likus žaisti 10 minučių Lietuvos rinktinė pirmavo 52:39.

Paskutiniame ketvirtyje skirtumas išaugo iki 21 taško – 64:43, lietuviams liko sulaukti finalinės rungtynių sirenos.

Geriausi žaidėjai Lietuvos rinktinėje neabejotinai buvo visus savo metimus pataikęs L. Lekavičius ir J. Valančiūnas.

L. Lekavičius pelnė 19 taškų (7/7 dvitaškiai, 1/1 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 4 kamuolius ir surinko 22 naudingumo balus.

J. Valančiūno sąskaitoje yra dvigubas dublis: 19 taškų (8/11 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai, 3/4 baudos), atkovojo 10 kamuolių, blokavo 3 metimus ir surinko 29 naudingumo balus.

Lietuva: Lukas Lekavičius ir Jonas Valančiūnas (10 atk. k.) po 19, Mindaugas Kuzminskas 12, Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius ir Mantas Kalnietis po 5, Paulius Jankūnas 4, Rokas Giedraitis, Marius Grigonis po 2, Jonas Mačiulis 1, Renaldas Seibutis 0, Domantas Sabonis nežaidė.

Dominikos Respublika: Rigoberto Mendoza 14, Sadielis Rojas 11, Eloy Vargas 8, Victoras Lizas 7.


Kitoje L grupės dvikovoje pirmadienį Prancūzija ir Australija (15 val.) išsiaiškins, kuri taps L grupės nugalėtoja.

Į pasaulio čempionato ketvirtfinalį nepatekę lietuviai nebepretenduoja į du Europai skirtus tiesioginius olimpinius kelialapius, kita vertus, jau yra garantuoti dėl vietos papildomose atrankos varžybose.

FIBA 2020-ųjų vasarą prieš žaidynes surengs keturis turnyrus, kuriuose dalyvaus po šešias komandas. Olimpinį kelialapį pelnys tik kiekvieno turnyro nugalėtojai.

Į atrankos varžybas pateks 16 geriausių planetos čempionato komandų, kurioms nepavyko laimingo bilieto ištraukti Kinijoje. Dar po dvi ekipas iš kiekvieno kontinento pakvies pati FIBA. LKF norėtų priimti vieną iš turnyrų „Žalgirio“ arenoje.

Antrojo etapo tvarka

Į ketvirtfinalį iš naujųjų grupių keliaus po dvi pajėgiausias rinktines, o į jį nepatekusios komandos dėl 9–16 vietų nesivaržys – jų pozicijos bus nustatytos pagal ligtolinius rezultatus.

Ketvirtfinalį išgyvenusios komandos žengs į pusfinalį, o kitos toliau kovos dėl 5–8 vietų. Pusfinalio nugalėtojai susigrums didžiajame finale, o kiti du pusfinalininkai susitiks dėl bronzos.

Pirmą kartą FIBA Pasaulio taurės turnyre dalyvauja rekordiškai daug – net 32 rinktinės, kurios grumiasi ne tik dėl medalių ir Naismitho vardo taurės, bet ir kelialapių į Tokijo olimpines žaidynes.

Keturių bilietų į 2020-ųjų olimpiadą savininkai jau žinomi: tai – Japonija (šeimininkė), Australija (Okeanijos atstovė), Nigerija (geriausia Afrikos rinktinė čempionate) ir Iranas (pajėgiausia Azijos komanda).

Artimiausiu metu paaiškės dar keturi laimingieji: po du kelialapius gaus Amerikos ir Europos žemyno atstovai, Kinijoje nukeliausiantys toliausiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (541)