Ispanas Antonio Conde vyriausiuoju rungtynių teisėju buvo ir šio čempionato grupių etapo rungtynėse tarp Graikijos ir Brazilijos, kuomet pastaroji komanda šventė dramatišką pergalę 79:78.

Kostui Sloukui tuomet metant lemiamą baudos metimą, brazilas Bruno Caboclo numušė kamuolį liesdamas lanką. Baudos metimas turėjo būti įskaitytas, o graikai likus žaisti 2 sekundes turėjo išlyginti rezultatą 79:79.


Panaši situacija susiklostė ir šeštadienį, kai Rudy Gobertas likus žaisti 30 sekundžių numušė kamuolį nuo lanko po rezultatą išlyginti turėjusio J. Valančiūno metimo. Prancūzas pirmiau lietė ne kamuolį, o lanką.

Abejuose mačuose dirbo ne tik teisėjas A. Conde, bet ir tas pats rungtynių komisaras – Pietų Afrikos Respublikos atstovas Charlesas Davidas Saundersas.


Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) sekmadienį atmetė Lietuvos delegacijos pateiktą protestą dėl teisėjų klaidų, tačiau netrukus paskelbė nebeleisianti šiame mače dirbusiems arbitrams toliau teisėjauti turnyre.

Skandalingai pasibaigusiai ir lietuvių įsiūtį sukėlusiai dvikovai be A. Conde teisėjavo ir venesuelietis Danielis Garcia Nievesas bei argentinietis Leandro Lezcano. Visi trys arbitrai nušalinti iki čempionato pabaigos.

Oficialių pranešimą išplatinę FIBA atstovai pripažino, jog teisėjai turėjo įskaityti tašką lietuviams.

Primename, kad šeštadienio mačą Nankine Lietuvos rinktinė pralaimėjo 75:78.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (215)