Po vaizdo peržiūros FIBA pripažino, kad Rudy Gobertas numušė Jono Valančiūno mestą kamuolį liesdamas lanką, todėl lietuvio baudos metimas turėjo būti įskaitytas.

Lietuvos rinktinė buvo pateikusi protestą, tačiau jis buvo atmestas, nes komandos negali protestuoti dėl teisėjų sprendimų.

Vis dėlto FIBA nutarė nubausti visus tris mačo teisėjus. Ispanas Antonio Conde, argentinietis Leandro Lezcano ir venesuelietis Danielis Garcia Nievesas šiame čempionate jau nebešvilps.

Visi jie buvo nušalinti iki pirmenybių pabaigos.

„Teisėjai turėjo pastebėti žaidėjo kontaktą su lanku ir įskaityti baudos metimą. Šie arbitrai čempionate daugiau nebedirbs“, – rašoma FIBA pranešime.

Primename, kad šeštadienio mačą Nankine Lietuvos rinktinė po dramatiškos kovos pralaimėjo 75:78.

Lietuvos rinktinei Kinijoje liko vienerios rungtynės – pirmadienį (11 val. Lietuvos laiku) D. Adomaičio auklėtiniai žais su Dominikos Respublikos krepšininkais, kurie su viltimis žengti toliau atsisveikino pralaimėdami Australijai 76:82.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (266)