Visgi jau vėliau, sužinojęs, kad 75:78 pralaimėję Lietuvos atstovai tiek spaudos konferecijoje, tiek atskirai kalbėdami su žiniasklaida kaltino arbitrus dėl nekompetencijos, o po kurio laiko padavė ir protestą rungtynių komisarui, prancūzas gerokai pyktelėjo.

Komentuodamas situaciją prancūzų „RMC Sport“ radijui, 56-erių treneris suirzęs pareiškė:

„Aš manau, kad lietuviai turi labai prastas galimybes sukelti kažkokį skandalą. Nenoriu pabloginti situacijos, bet jiems reikėtų pasižiūrėti visas rungtynes. Tai nebuvo kažkoks vienas epizodas. Pasižiūrėję visas rungtynes, jie tikrai neturės dėl ko skųstis. Tikrai ne.“

Šioms rungtynėms teisėjavo ispanas Antonio Conde, Venesuelos arbitras Danielis Alberto Garcia Nievesas ir Argentinos atstovas Leandro Lezcano – arbitrų brigada po susitikimo sulaukė itin aštrios Dainiaus Adomaičio ir lietuvių krepšininkų kritikos.

Visgi verta pažymėti, kad per visas rungtynes teisėjų trejetukas užfiksavo 27 pražangas Prancūzijos rinktinei ir 22 – lietuviams. Į tai po rungtynių dėmesį atkreipė pats, anot jo, pernelyg dažnai teisėjų baustas R. Gobertas.

„Nežinojau, ką daryti, nes teisėjai fiksavo pražangas, kurių kitais atvejais nebūna“, – raukėsi jis.


Sekmadienio vidurdienį Kinijos laiku (7 val. ryto Lietuvoje) mūsų delegacija iš FIBA organizacijos dar nebuvo sulaukusi jokių žinių dėl pateikto protesto. Jis pagal oficialų protokolą turi būti išnagrinėtas per 24 val. nuo pateikimo.

Visgi šansų, kad protestas būtų patenkintas – nėra. Kaip komentuodamas situaciją „BasketNews.lt“ portalui sakė Lietuvos teisėjų asociacijos vadovas Kęstutis Pilipauskas, šis mūsiškių protestavimas buvo daugiau emocinis sprendimas.

Neįskaitydami taško arbitrai suklydo, bet pagal FIBA įstatus protestas gali būti patenkinamas tik dėl sekretoriato klaidų, kurių rungtynių metu nepastebi teisėjai arba komisaras. Rungtynės gali būti peržaidžiamos tik dėl techninių nesklandumų, kai sugenda švieslentė ar kita techninė įranga.

Po Dainiaus Adomaičio emocijų pliūpsniu pasibaigusio šeštadienio Lietuvos rinktinė nusprendė nerengti rytinės treniruotės. Sutrumpintos pratybos vyks tik sekmadienį vakare, o pirmadienį 10 val. Lietuvos laiku mūsiškiai sužais jau nieko nebelemiančias rungtynes su Dominikos Respublikos komanda.

Jau aišku, kad iš H grupės į ketvirtfinalį pateko Australija ir Prancūzija, o lietuviams ir dominikiečiams pirmenybės pasibaigs po pirmadienio dvikovos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (583)