Evano Fournier energija nuo pat rungtynių pradžios ir beveik iš eilės pelnyti 7 taškai padiktavo gerą tempą Prancūzijos rinktinei. Klaidos, netaiklūs metimai ir itin kibi varžovų gynybos siena neleido lietuviams surasti tinkamą atsakymą. Po Nicolas Batumo ir Nando de Colo tritaškių „Les Bleus“ susikrovė apčiuopiamą persvarą – 26:12.

Luko Lekavičiaus ir Mariaus Grigonio tritaškiai antrojo kėlinio pradžioje, o vėliau Jono Valančiūno solo su 8 taškais iš eilės padėjo sumažinti skirtumą iki 4 taškų – 34:30. Vincento Collet auklėtiniai sugebėjo sustabdyti lietuvių spurtą, o po nedidelio susistumdymo N. de Colo tritaškiu atstatė 10 taškų skirtumą – 50:40.

Po didžiosios pertraukos viskas krypo vėl ne Lietuvos rinktinės naudai – tritaškiais D. Adomaičio auklėtinius apipylė tritaškiais ir susikrovė 17 taškų persvarą 59:42. Lietuviai galiausiai rado slaptą ginklą – Edgaras Ulanovas individualiais reidais surinko 8 taškus iš eilės, o Manto Kalniečio tritaškis ketvirto ketvirčio pradžioje apkarpė skirtumą iki 8 taškų – 65:57.

Lietuvos rinktinė nesustojo ir išnaudodama netaiklius varžovų metimus priartėjo, o po L. Lekavičiaus tritaškio ir persvėrė rezultatą savo naudai 68:69.

Dramatiškoje rungtynių atomazgoje taškas į tašką likus kiek daugiau nei minutę rezultatas buvo lygus 74:74. J. Valančiūno traukiama Lietuvos rinktinė paskutinę minutę turėjo priekaištų teisėjams dėl abejotinų sprendimų, tačiau galutinis rezultatas buvo prancūzų naudai – 78:75.

Lietuva: Jonas Valančiūnas 18 (6/12 dvitaškiai, 6/9 baudos, 8 atk.k.), Mantas Kalnietis 12, Marius Grigonis ir Lukas Lekavičius po 10, Edgaras Ulanovas 8, Domantas Sabonis 7, Paulius Jankūnas ir Jonas Mačiulis po 5.

Prancūzija: Evanas Fournier 24, Nando de Colo 21, Nicolas Batumas 12, Rudy Gobertas 9 (8 atk.k.), Vincentas Poirier 6, Amathas M'Baye ir Andrew Albicy po 3.

Prie pasaulio krepšinio čempionato ketvirtfinalio priartėjo Australijos rinktinė. Andrejaus Lemanio auklėtiniai kitose L grupės rungtynėse šeštadienį turėjo vargo su Dominikos Respublikos krepšininkais, tačiau galiausiai palaužė juos paskutiniame kėlinyje – 82:76. Tai jau ketvirtoji „Australian Boomers“ pergalė Kinijoje.

Po antrojo pasaulio čempionato etapo starto penktadienį jau paaiškėjo pirmosios 4 komandos, užsitikrinusios vietą ketvirtfinalyje: Argentina, Lenkija, Serbija ir Ispanija. Nė karto FIBA 2019 turnyre nesuklupusios ir visas 4 pergales iškovojusios rinktinės sekmadienį tarpusavyje (Argentina – Lenkija ir Serbija – Ispanija) tik pasiskirstys pirmą ir antrą pozicijas I ir J grupėse.

Antrojo etapo tvarka

Naujosios grupės:

I grupė (Fošanas): Lenkija (4/0), Argentina (4/0), Venesuela (2/2), Rusija (2/2).

J grupė (Uhanas): Ispanija (4/0), Serbija (4/0), Puerto Rikas (2/2), Italija (2/2).

K grupė (Šendženas): JAV (3/0), Brazilija (3/1), Čekija (3/1), Graikija (2/1).

L grupė (Nankinas): Prancūzija (4/0), Australija (4/0), Dominika (2/2), Lietuva (2/2).

Į ketvirtfinalį iš naujųjų grupių keliaus po dvi pajėgiausias rinktines, o į jį nepatekusios komandos dėl 9-16 vietų nesivaržys – jų pozicijos bus nustatytos pagal ligtolinius rezultatus.

Ketvirtfinalį išgyvenusios komandos žengs į pusfinalį, o kitos toliau kovos dėl 5-8 vietų. Pusfinalio nugalėtojai susigrums didžiajame finale, o kiti du pusfinalininkai susitiks dėl bronzos.

Pirmą kartą FIBA Pasaulio taurės turnyre dalyvauja rekordiškai daug – net 32 rinktinės, kurios grumiasi ne tik dėl medalių ir Naismitho vardo taurės, bet ir kelialapių į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1630)