Pralaimėjimas Australijai Donguane Lietuvos komandai apsunkino užduotis Nankine: čia ji privalo nukauti tiek Prancūziją, tiek Dominikos Respulbiką.

Visas trejas rungtynes pirmame etape laimėjusių prancūzų situacija – patogesnė. Bet Krepšinis.lt paklaustas, ar prieš kovų Nankine tęsinį gali jaustis ramiau nei prie sienos priremti lietuviai, E. Fournier purtė galvą.

„Ne, tikrai ne. Jei pralaimėsime šeštadienį, veikiausiai iškrisime. Arba mažų mažiausiai tapsime priklausomi nuo Australijos. Mes nusiteikėme, kad mačas su lietuviams mums bus kaip finalas.

Jei atvirai, manau, kad taip iš tikrųjų ir yra. Net jei pateksime į ketvirtfinalį užimdami antrą vietą, mūsų tai netenkins, mes norime dominuoti ir būti pirmi“, – kalbėjo E. Fournier

Antra vieta prancūzų turbūt netenkintų ir dėl to, jog ketvirtfinalyje ji veikiausiai reikštų akistatą su titulą ginančiais amerikiečiais.

Pastariesiems „mėlynieji“ oficialiose varžybose iki šiol pralaimėjo visas 9-erias tarpusavio rungtynes.

Nors dabartinė JAV komanda – ne tokia galinga kaip įprasta, o ir pačių prancūzų rinktinė bando versti naują savo istorijos puslapį.

Krepšinis.lt pasiteiravus, kuo ši ekipa skiriasi nuo savo pirmtakių, E. Fournier ilgai galvos nesuko.

„Dabar mes ištisai kalbame apie gynybą. Iki šiol Kinijoje gintis sekėsi neblogai, dabar, akivaizdu, susitiksime su stipresnėmis komandomis. Todėl turime evoliucijonuoti ir pasiekti naują lygį gindamiesi“, – aiškų prioritetą turi Prancūzija.


Į Kiniją treneris Vincentas Collet dėl traumų negalėjo atsivežti Thomaso Huertelio ir Joffrey Lauvergne'o, tuo metu vienintele netektimi D. Adomaičio prieš čempionatą rikiuotoje kariaunoje tapo Artūras Gudaitis.

Prašymas palyginti nuostolius E. Fournier sukėlė sunkumų – keliskart perklausęs A. Gudaičio pavardės ir jo atstovaujamo klubo, 26-erių krepšininkas galiausiai prisipažino vidurio puolėjo iš Lietuvos nežinantis.

O netekčių savo barikadų pusėje jis nelaiko tragedija.

„Traumos – liūdnas reikalas, bet turime tokią komandą, kokią turime. Ir su ja galime nuveikti puikių dalykų“, – pažymėjo E. Fournier.

Primename, kad Prancūzijos ir Lietuvos dvikova vyks šeštadienį, nuo 15 val. Lietuvos laiku. Tai bus 16-oji komandų tarpusavio akistata oficialiose varžybose: pergalių ir pralaimėjimų balansas kol kas minimaliai pakrypęs „Les Bleus“ naudai (8:7).

Pirmame etape prancūzai laimėjo visus tris mačus (78:74 prieš Vokietiją, 103:64 prieš Jordaniją, 90:56 prieš Dominikos Respubliką), Lietuvos komanda įveikė Senegalą (101:47) ir Kanadą (92:69), bet buvo sutramdyta australų (82:87).

Kitose šeštadienio L grupės rungtynėse Dominikos Respublika 76:82 nusileido Australijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)