Nors J grupėje esančios komandos dar sužais po vienerias rungtynes, turnyrinės lentelės viršūnėje įsitaisiusios Serbijos ir Ispanijos rinktinės jau užsitikrino vietą tarp aštuonių pajėgiausių čempionato komandų. Po keturias pergales iškovoję grupės lyderiai sekmadienį susitiks pirmosios vietos likimą nulemsiančioje tarpusavio dvikovoje.

Ispanams iškovoti pergalę prieš italus nesutrukdė blankus vieno iš komandos lyderių Marco Gasolio pasirodymas. NBA čempionu su Toronto „Raptors“ klubu šiais metais tapęs aukštaūgis pataikė tik 1 iš 6 metimų iš žaidimo ir rungtynes baigė surinkęs vos 2 taškus ir 2 naudingumo balus.

Nepaisant kiek nuviliančio Gasolio žaidimo, po pergalės vyriausiasis Ispanijos rinktinės treneris Scariolo išskyrė vidurio puolėjo žaidimą ir negailėjo jam komplimentų:

„Tai turbūt buvo pačios nerezultatyviausios Marco rungtynės rinktinėje per daugelį metų. Bet jis pasirodė gerai. Jis atidirbo gynyboje, nuolat dalino nurodymus likusiai komandai, jis parodė, jog privalai stengtis net ir tada, kai puolime pasitaiko ne tavo diena.

Jis buvo susikaupęs, statė geras užtvaras, skirstė perdavimus, protingai padėjo komandos draugams gynyboje. Žinoma, nenoriu niekam meluoti. Kvaila būtų sakyti, jog Marcas sužaidė geriausias savo rungtynes, bet net ir strigdamas puolime atskleidė savo komandiškumą, savo lyderio savybes ir padėjo mūsų komandai laimėti.“

Visiškai priešinga nuotaika po rugntynių vykusios spaudos konferencijos metu tvyrojo Italijos stovykloje. Rinktinės kapitonas Luigi Datome teigė, jog jo atstovaujama komanda galėjo švęsti pergalę, bet jų šansus palaidojo prastas žaidimas puolime. Be to, italas pridėjo, jog teisėjavimo kokybė neatitiko šių rungtynių svarbos.

„Šįvakar nebuvome geriausia komanda, bet net ir nežaisdami ties savo galimybių riba turėjome didelį šansą laimėti šias rungtynes. Todėl man labai gaila. Žinoma, aš prisiimu visą atsakomybę. Nes mūsų puolimas susitikimo pabaigoje buvo labai prastas.

Bet aš privalau pridurti, jog, nors ir ne dėl to pralaimėjome, bet teisėjų darbo lygis buvo žemesnis, nei šių rungtynių svarba. Aš labai gerbiu teisėjo profesiją ir niekada nesu to sakęs per visą savo gyvenimą, bet aš manau, jog jie neatitiko šių rungtynių lygio“.

Į ketvirtfinalį nepapuolusi Italija per visą FIBA pasaulio čempionatų istoriją nėra iškovojusi nė vieno medalio. Vienintelį kartą ant nugalėtojų pakylos žengę ispanai tą padarė 2006-ais metais Japonijoje, kur brolių Gasolių vedama rinktinė iškovojo aukso medalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)