Suvokdami šių rungtynių svarbą Italijos krepšininkai startavo daug aktyviau ir susikrovė ankstyvą pranašumą 7:2. Vedami patyrusių NBA žaidėjų Marco Belinelli ir Dalino Gallinari italai antroje pirmojo kėlinuko pusėje atsiplėšė dviženkliu skirtumu – 15:5.

Sėkmingos varžovų atkarpos pažadinti Sergio Scariolo auklėtiniai sugebėjo pelnyti septynis taškus be atsako, o po klaida pasibaigusios paskutiniosios Italijos rinktinės atakos pirmame kėlinuke Sergio Llullas išlygino rezultatą – 18:18.

Rungtynių įtampa paveikė ne tik jose dalyvavusius krepšininkus – artėjant antrojo ketvirčio viduriui techninę pražangą užsidirbo Ispaniojs vyriausiasis treneris Scariolo. Baudos metimą realizavęs Luigi Datome padvigubino italų persvarą, bet ispanai į tai atsakė juos į priekį išvedusiais Rudy Fernandezo ir Pau Ribaso tritaškiais.

Kibiai gynęsi varžovai gerokai apsunkino puolimo galimybes vieni kiteims, o po dviejų kėlinukų minimaliu pranašumu džiaugėsi 10 taškų surinkusio Gallinari vedama Italija – 31:30.

Antrosios rungtynių pusės pradžioje Ispanijos rinktinės lyderio vaidmenį prisiėmė Denverio „Nuggets“ klube rungtyniaujantis Juancho Hernangomezas. Septyni puolėjo paeiliui pelnyti taškai leido ispanams persverti rezultatą savo naudai, o Victoro Clavero tritaškis suteikė jiems keturių taškų persvarą.

Vedami sėkmingą pasirodymą trečiame kėlinuke pratęsusio Hernangomezo Ispanijos krepšininkai netruko susikrauti savo didžiausią persvarą šiose rungtynėse – po Ricky Rubio dvitaškio su pražanga komanda skyrė jau 8 taškai.

Įsibėgėjančių varžovų spurtą italai užgniaužė dar iki trečiojo ketvirčio pabaigos. Taiklūs Gallinari ir Amedeo Della Valle metimai prasidėjus priešpaskutiniajai kėlinuko minutei sumažino „Azzurri“ deficitą iki 46:48.

Per paskutiniąsias minutes komandos apsikeitė taikliais dvitaškiais, o prieš lemiamą kėlinuką varžovus skyrė tie patys du taškai – 48:50.

Itin nerezultatyviai prasidėjusiame paskutiniajame ketvirtyje sužaidus beveik tris su puse minutės ispanai dar nebuvo pelnę nė taško, o Italija užbuksavusiu varžovų puolimu pasinaudojo tik dalinai – tris taškus sukrapštę Meo Sacchetti auklėtiniai pirmavo vienu tašku, 51:50.

Persvarą ispanam grąžino Marco Gasolio baudų metimui, bet Italija atsakė gražia ataka, pasibaigusia tiksliu Paulo Biligha metimu.

Arenos laikrodžiui ėmus skaičiuoti antrąją ketvirto kėlinuko pusę ispanai jame vis dar nebuvo pataikę nė vieno metimo iš žaidimo, o iš toli pataikęs Gallinari suteikė italams keturių taškų persvarą – 56:52.

Pirmuosius ketvirto kėlinuko taškus iš žaidimo ispanams pelnė likus kiek daugiau nei trims minutėms dėjimu pasižymėjęs Claveras, o po netaiklaus Belinelli tritaškio į greitą puolimą metęsis Rubio dar kartą išvedė į priekį Ispanijos rinktinę, 56:58.

Varžovų puolimą supančioję Scariolo auklėtiniai toliau rinko taškus ir krovėsi sau vis solidesnį pranašumą. Atkarpą rezultatu 10:0 laimėję ispanai paskutinę rungtynių minutę buvo atitrūkę jau 6 taškais. Desperatiški italų tritaškiai buvo netaiklūs ir po kelių akimirkų Ispanija šoko triumfo šokį arenos centre.

Ispanija: Juancho Hernangomezas 16, Ricky Rubio 15 (7 kl.), Sergio Llullas 11 taškų.

Italija: Danilo Gallinari 15, Luigi Datome 12, Alessandro Genrile ir Marco Belinelli (0/6 trit.) po 7 taškus.

Kiek anksčiau pasibaigusiose I grupės rungtynėse Argentina be didesnio vargo 87:67 (17:12, 21:13, 25:22, 24:20) sutriuškino Venesuelą ir užsitikrino sau vietą ketvirtfinalyje.

Tarp aštuonių geriausių čempionato komandų kartu su argentiniečiais žengs ir Lenkija, o Rusija ir Venesuela savo pasirodymą turnyre baigė antrajame etape.

Argentina: Gabrielis Deckas 25 (7/8 dvit., 2/4 trit., 5/6 baud.), Luisas Scola 15, Facundo Campazzo 12 (9 rez.perd.), Patricio Garino 10 taškų.

Venesuela: Michaelas Carrera 19, Luisas Bethelmy 11, Gregory Vargas ir Heissleris Guillentas po 10 taškų.

Antrojo etapo tvarka

Naujosios grupės:

I grupė (Fošanas): Lenkija (4/0), Argentina (4/0), Venesuela (2/2), Rusija (2/2).

J grupė (Uhanas): Serbija (4/0), Ispanija (3/0), Italija (2/1), Puerto Rikas (2/2).

K grupė (Šendženas): JAV (3/0), Brazilija (3/0), Čekija (2/1), Graikija (2/1).

L grupė (Nankinas): Prancūzija (3/0), Australija (3/0), Dominika (2/1), Lietuva (2/1).

Į ketvirtfinalį iš naujųjų grupių keliaus po dvi pajėgiausias rinktines, o į jį nepatekusios komandos dėl 9-16 vietų nesivaržys – jų pozicijos bus nustatytos pagal ligtolinius rezultatus.

Ketvirtfinalį išgyvenusios komandos žengs į pusfinalį, o kitos toliau kovos dėl 5-8 vietų. Pusfinalio nugalėtojai susigrums didžiajame finale, o kiti du pusfinalininkai susitiks dėl bronzos.

Pirmą kartą FIBA Pasaulio taurės turnyre dalyvauja rekordiškai daug – net 32 rinktinės, kurios grumiasi ne tik dėl medalių ir Naismitho vardo taurės, bet ir kelialapių į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)