Patty Millsas akies krašteliu pastebėjo į baudos aikštelę kertantį Andrew Bogutą, kurį be priežiūros paliko tiesioginis oponentas, ir švystelėjo šiam „parašiutą“.

34-erių vidurio puolėjas judėjo per lėtai, kad pats be pasipriešinimo užbaigtų ataką, bet numetė kamuolį į kraštą J. Inglesui.

Šis išlaikė pauzę, kol prišoks varžovas, ir perleido kamuolį prie tritaškio linijos laukusiam Jockui Landale'ui. Nedengiamas sunkusis krašto puolėjas taikliai šovė iš toli paskutinę atakos sekundę.

Australų ataka antro kėlinio pabaigoje geriausiai iliustravo, su kuo reikalų ketvirtadienį Donguane turėjo Lietuvos rinktinė.

Bet vien neutralios publikos žavėjimu „Boomers“ mūšio dėl pirmo pasaulio čempionato etapo grupės lyderių pozicijos nebūtų laimėję.

„Lietuva – puiki komanda, kurią labai gerbiame. Didžiuojuosi mūsų vaikinais dėl to, kaip kovojome iki pabaigos. Pergalę atnešė velniškos visų pastangos“, – sakė J. Inglesas.

Iki pertraukos sąlygas diktavę australai antroje rungtynių dalyje sulaukė nuožmaus pasipriešinimo, o po rungtynių daugumai abiejų ekipų žaidėjų turėjo skaudėti apvelėtus šonus.

Kartais brutalią kovą australams labiausiai padėjo laimėti du žmonės: 21 tašką pelnęs Aronas Baynesas išbalansavo lietuvių gynybą pirmoje pusėje, 23 taškus suvertęs P. Millsas ėmėsi iniciatyvos lemiamu metu.

„Jūs jį pažįstate, mes jį pažįstate. Jis tai yra padaręs begales kartų. Toks jo darbas, toks jau jis žaidėjas. Jei atvirai, manęs tai nė kiek nestebina“, – lietuviams žemę iš po kojų išmušusį tritaškį paskutinę minutę pataikiusį gynėją gyrė J. Inglesas.

„Nebuvo dvejonių, kam turi atitekti kamuolys. Kai paklausiau, kas nori pastatyti užtvarą Patty, visi ėmė siūlytis. Visa komanda dirba jam, kad jis turėtų erdvės. Kiekvienas yra pasiruošęs pasiaukoti dėl komandos labo“, – P. Millso svarbą išskyrė ir A. Lemanis.

Tris tritaškius pataikiusio A. Bayneso žaidimą treneris pavadino fenomenaliu.

„Jis visada veržiasi į kovą su lietuviais. Turbūt jam patinka susiremti su rimtais vyrukais“, – šyptelėjo latvių kilmės specialistas ir spaudos konferencijoje balsu skaitė statistikos protokolo eilutę ties A. Bayneso pavarde.

O joje – 8 iš 15 pataikytų metimų „iš žaidimo“, 13 atkovotų kamuolių, iš kurių 6 – puolime, 27 naudingumo balai.

Tai – beveik tiek pat, kiek bendras Domanto Sabonio ir Jono Valančiūno rezultatas.

A. Lemanis buvo ypač patenkintas gynyba prieš pastarąjį – Memfio „Grizzlies“ vidurio puolėjas tenkinosi 7 taškais.

Australijos strategas rungtynių protokole taip pat pirštu baksnojo į lietuvių tritaškių pataikymą (4/15, 27 proc.) bei puolime atkovotus kamuolius (9).

„Tai, kad lietuviai taip prastai pataikė iš toli, įspūdingas mūsų pasiekimas, didele dalimi nulėmęs rungtynių baigtį. Neblogai apribojome ir jų „antrų šansų“ galimybes“, – analizavo A. Lemanis.

Puolėjas Nickas Kay, komentuodamas rungtynes, pirmiausia įvertino australų parengtą žaidimo planą.

„Lietuva žaidė velniškai atletiškai, neabejotinai metė mums rimtą iššūkį. Bet mūsų skautai paruošė labai gerą raportą apie lietuvių žaidimą. Laikėmės savo plano, padarėme tai, ką buvome sumanę. Nuopelnai už pergalę atitenka trenerių štabui“, – pažymėjo Australijos atsarginis krepšininkas.

A. Lemanis su juo negalėjo nesutikti.

„Mano asistentai ir skautai tikrai verti pagarbos už milžinišką darbą ir savo indėlį į šių rungtynių planą“, – dėkojo treneris.

Atrodo, laimėtas raundas prieš Lietuvą dar sustiprino ir taip nekuklias Žaliojo kontinento ambicijas.

Jau anksčiau tiesiai kalbėję apie medalius, dabar australai nesivaržo svarstyti ir apie nugalėtojų taurę.

„Kadangi iškopėme iš šios sunkios grupės be nuostolių, dabar džiaugiuosi, kad žaidėme būtent joje. Tai užgrūdins mus, paruoš tolesnėms kovoms.

Kaip ir kiekvienos komandos, mūsų tikslas yra auksas. Tikime, kad jis mums pasiekiamas. Nebus lengva net patekti į ketvirtfinalį, bet galutinis mūsų tikslas, be abejonių, yra aukso medaliai“, – nedviprasmiškas buvo A. Lemanis.

Tai buvo dešimtoji komandų tarpusavio akistata oficialiose varžybose, po kurios australai išlygino pergalių ir pralaimėjimų balansą (5:5).

Lietuva ir Australija toliau varžysis L pogrupyje Nankine, kur prisijungs prie geriausių G grupės ekipų Prancūzijos bei Dominikos Respublikos.

Kitose dienos rungtynėse H grupėje Kanada pasiekė paguodos pergalę, 82:60 pranokdama paskutinėje vietoje tuščiomis likusį Senegalą. Šios komandos kovą tęs tik dėl 17-32 vietų.

Primename, kad antradienį Lietuva 92:69 pamokė Kanadą, o Australija turėjo vargo su Senegalu ir laimėjo tik 81:68.

Pirmame H grupės ture sekmadienį Kanada 92:108 nusileido Australijai, o Lietuva 101:47 nušlavė Senegalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)