Keturis NBA krepšininkus savo gretose turinti Vokietijos nacionalinė komanda G grupėje įveikė tik Jordaniją, o pralaimėjimai Prancūzijai ir Dominikos Respublikai lėmė, kad Henriko Rodlo auklėtiniai čempionatą tęs kovodami tik dėl 17-32 vietų.

Didžiausia vokiečių žvaigždė Dennisas Schroderis yra neabejotinas rinktinės lyderis, per rungtynes vidutiniškai renkantis po 17,7 taško, 8,7 rezultatyvaus perdavimo ir 2,3 atkovoto kamuolio. Vis dėlto Oklahomos „Thunder“ atstovas sulaukė kaltinimų dėl sensacingo pralaimėjimo Dominikos Respublikai.

Minėtame mače 25-erių atletas pelnė 20 taškų, tačiau iš žaidimo įmetė tik 5 metimus iš 18. Vokietijos krepšinio federacijos prezidentas saviškių pasirodymą pavadino „dideliu mėšlu“, o šalies žiniasklaida peikė D. Schroderį bei kitus žaidėjus dar ir dėl to, jog šie po nesėkmės ignoravo žurnalistus.

Po paskutiniųjų grupės rungtynių prieš Jordaniją galiausiai prabilęs D. Schoderis atsakomybės už nesėkmes kratėsi bei spinduliavo pasitikėjimu savimi: „Aš žaisiu savo žaidimą arba nežaisiu apskritai. Aš stengiuosi padėti šiai komandai. Dariau tai šiandien ir anksčiau. Nesu kaltas dėl nesėkmių. Kritikų bus visada, tačiau man jie nerūpi.“

Vokietijos krepšininkai 17-32 vietas užimsiančių komandų turnyre šeštadienį kovos su Senegalu, o pirmadienį – su Kanada.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)