Varžovų tritaškių serija nebuvo netikėta, įtakos rungtynių baigčiai neturėjo ir teisėjai. Tokia – Lietuvos rinktinės puolėjo Edgaro Ulanovo nuomonė, kiek besiskirianti nuo kitų krepšininkų teiginių, išsakytų iš karto po skaudžios nesėkmės 82:87.

Kaip jau žinote, Lietuvos rinktinė pirmoje mačo pusėje nuo varžovų atsiliko net 15 taškų, tačiau įpusėjus antrai mačo daliai perėmė iniciatyvą ir išsiveržė į priekį, tačiau pergalę šventė paskutinėmis minutėmis tiksliau žaidę australai.

Anot E. Ulanovo, viskas susitikime su Okeanijos atstovais galėjo susiklostyti kitaip, bet klaidų, ypač susitikimo pradžioje, padaryta per daug.

Pralaimėjimo australams priežastis žalgirietis vardijo vieną po kitos ir pažymėjo, kad kaltinti dėl didelę įtaką tolesnei turnyro eigai turėsiančios nesėkmės lietuviai turėtų tik patys save. Nors rungtynių planas ir buvo parengtas, pirmoje mačo pusėje jis visiškai nesuveikė – ją vaizdingai netgi būtų galima apibūdinti kaip „gynyboje ištikusį košmarą“.

Nors kamuolį brangino kaip reta (per pirmas 20 min. lietuviai nesuklydo nė karto), ginantis šį sykį neveikė beveik niekas, ką prieš rungtynes akcentavo D. Adomaitis – australai mūsiškius gniuždė tritaškių salvėmis, skylės žiojėjo ir po lenta – ten niekieno nedengiami atsidurdavo tai A. Baynesas, tai Mattew Dellavedova, tai kuris kitas varžovų žaidėjas.

„Tiesiog praleidome per daug lengvų taškų. Sakyčiau, ne tik pirmoje rungtynių pusėje, bet ir antroje to buvo. Pernelyg koncentravomės ties jų lydeiriais tuose epizoduose, kuriuose reikia atsitraukti, padėti komandinėje gynyboje. Nebuvo netikėtų metimų. Buvo per daug opcijų, pasipylė Bayneso tritaškiai, kur iš dalies ir rizikavome. Bet jeigu netrukus tas pats Baynesas deda iš viršaus „alley-op“ situacijoje, apie ką kalbėti? To negali būti, – savikritiškai į situaciją žvelgė Edgaras.

Priekaištų po rungtynių teisėjams turėjo tiek D. Adomaitis, tiek Marius Grigonis, tačiau E.Ulanovas nemano, kad neeuropietiška arbitrų brigada varžovams leido pernelyg daug.

„Aš nesakyčiau, kad žaidimas buvo pernelyg šiurkštus. Gal iš šalies atrodė kitaip, bet teisėjai tokį žaidimą leido visiems. Gal momentais mes ir patys persistengėme, pervaidinome, „floppinome“, o tada jie baudė laisvais metimais. Man liežuvis nesiverstų sakyti, kad teisėjai kažką nulėmė“, – pažymėjo E. Ulanovas

Anot puolėjo, galbūt pernelyg daug dėmesio gynyboje ekipa skyrė varžovų lyderiams. Nors visiškai „uždaryti“ pavyko Joe Inglesą (2 taškai per 32 min.), šį kartą rankos atsirišo A. Baynesui (21 taškas), netikėtai daug taškų surinko Nickas Kay (11), suspurdėjo ir būsimas „Žalgirio“ narys Jockas Landale'as (10 taškų).

„Kartais mes jų lyderiams skyrėme per daug didelį dėmesį, o tada atakas užbaigdavo kiti. Žinoma, patirtis jų kita, pabaigoje rungtynių baigtį vienas pats nulėmė Patty Millsas. Trauktis nebėra kur – reikia dviejų pergalių“, – konstatavo E. Ulanovas.

Pasak Domanto Sabonio, prasta rungtynių pradžia, kai australai negailestingai prišaudė tritaškių, komandos gretose pasėjo panikos sėklą.

„Išėję į aikštę nebuvome tokie, kokie norėjome būti ir turėjome būti. Nenorėjome jiems leisti rinkti lengvų taškų, pataikyti tritaškių, rengti greitas atakas. Deja, neapsigynėme, o po tų tritaškių visi bijojo, kad varžovai neįmestų dar ir dar. Tada nebeliko ir komandinės gynybos“, – tvirtino jis.


Nors antrą mačo pusę Lietuvos rinktinė laimėti sugebėjo, susitikimo pabaigoje pritrūko tikslumo. Mindaugas Kuzminskas prametė dvi, Jonas Valančiūnas – vieną baudą, pats D. Sabonis neįmetė iš po krepšio.

„Buvo keli momentai, kurių metu turėjome sužaisti geriau. Deja, nepavyko“, – apgailestavo aukštaūgis.

Nusivylęs buvo ir Lietuvos rinktinės kapitonas Mantas Kalnietis.


„Labai liūdna, nes baigtis galėjo būti kitokia – buvome perėmę iniciatyvą. Tačiau dabar labai sunku komentuoti, kas čia nutiko“, – laiko apmąstyti įvykiams Donguane prašė M. Kalnietis.

Visgi to laiko tikrai nebus daug. Jau rytoj ryte Lietuvos rinktinė išskrenda į Nankiną, kur šeštadienį susitiks su kol kas be pralaimėjimų žygiuojančiais prancūzais. Jeigu lietuviai pralaimėtų ir tas rungtynes, prarastų visas galimybes patekti į ketvirtfinalio etapą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)