Tris kėlinius dominavę, o ketvirtajame kiek atsipalaidavę Greggo Popovichiaus auklėtiniai net 98:45 (23:9, 33:14, 28:8, 14:14) nušlavė Japonijos rinktinę.

Rezultatyviausiai žaidė 20 taškų pelnęs ir 7 kamuolius atkovojęs Jaylenas Brownas. 15 taškų ir 8 rezultatyvius perdavimus pridėjo Kemba Walkeris. 14 taškų ir 8 atkovoti kamuoliai – Harrisono Barneso sąskaitoje.

Japonų žvaigždei Rui Hachimura susitikimas susiklostė nesėkmingai. Puolėjas per 24 minutes įmetė 4 taškus (2/7 dvit., 0/1 trit. 0/2 baud.), o jam esant aikštelėje Japonijos rinktinė įmetė 48 taškais mažiau už varžovus.

JAV atstovai grupėje užėmė pirmąją vietą ir į antrąjį etapą žengė kartu su Čekijos rinktine. Antrajame etape amerikiečiai ir čekai kovos su graikais ir brazilais.

Įspūdingai tris su puse kėlinio žaidę amerikiečiai pirmavo net 96:34 ir artėjo link savo rekordinės pergalės pasaulio čempionatuose. 1990 metais JAV atstovai 67 taškų skirtumu buvo sutalžę Pietų Korėją.

Vis dėlto paskutinėmis minutėmis pirmenybių favoritai pademonstravo pasigailėjimo ženklus. Kiek atsipalaidavę, amerikiečiai pralaimėjo paskutinę mačo atkarpą 2:11 bei leido japonams sušvelninti deficitą.

Greggas Popovichius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)