Po nesėkmės prieš brazilus atsitiesę Graikijos krepšininkai lemiamose rungtynėse dėl antrosios F grupės vietos 103:97 (28:19, 23:25, 20:22, 32:31) nugalėjo varžovus iš Naujosios Zelandijos (1-2).

Prieš rungtynes varžovų atliekamą maorių karo šokį Haka išvydęs G. Antetokounmpo per 30 minučių pelnė 24 taškus, atkovojo 10 kamuolių, atliko 6 rezultatyvius perdavimus bei surinko 32 naudingumo balus.

Antrojo etapo K grupėje graikai kovos su JAV ir Čekijos nacionalinėmis komandomis. Šioje grupėje varžysis ir F grupės nugalėtojais tapę Brazilijos krepšininkai.

Graikijai lemiamoje kovoje Nankino mieste nebuvo lengva. Naujoji Zelandija pirmajame kėlinyje pirmavo 14:11 ir nors vėliau atsiliko dviženkliu skirtumu 21:33, toli į priekį varžovams bėgti neleido.

Prieš lemiamą ketvirtį Naujoji Zelandija spurtavo 15:4 bei prisivijo 66:70. Greitai graikai atstatė dviženklę persvarą 80:68, bet ketvirtojo kėlinio viduryje vėl leido varžovams priartėti 77:82.

Vis dėlto arčiau prisiartinti jau nebepavyko. Paskutinėmis minutėmis svarbius metimus pataikė G. Antetokounmpo ir N. Calathesas, o Naujajai Zelandijai išsigelbėti jėgų ir laiko nebeliko.

Giannis Antetokounmpo

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)