Lietuvos rinktinė pasaulio čempionate patyrė pirmą nesėkmę – 82:87 nusileido Australijos rinktinei, kuri į kitą etapą žygiuoja su maksimaliu pergalių skaičiumi.

Dramatiškoms ir permainingoms rungtynėms teisėjavo Jorge Vasquezas ir Alexis Pacheco Mercado iš Puerto Riko bei Argentinos arbitras Leonardo Darmianas Zalazaras.

Neeuropietiška arbitrų brigada per visas rungtynes lietuviams užfiksavo 23, o australams tik 18 asmeninių pražangų. Visi D. Adomaičio ir pačių krepšininkų bandymai apeliuoti į tai, kad varžovai žaidžia per „kietai“ ir visą laiką stumdosi, buvo bevaisiai.

M. Grigonis neslėpė, kad kibus ir agresyvus varžovų žaidimas tiek jį patį, tiek komandos draugus išmušė iš pusiausvyros pirmoje mačo pusėje. Gynėjas netgi turėjo tvirtą asmeninę nuomonę: „Tai nebuvo krepšinis“.

Chaosas aikštėje buvo kilęs ir trečiojo kėlinio pabaigoje, kai po teisėjų nesusikalbėjimo su sekretoriatu australai praktiškai dykai gavo 1 tašką.

Paskutinei savo atakai australai turėjo 8 sek., todėl prieš ją D. Adomaitis nusprendė sustiprinti gynybą ir į aikštę išleido Domantą Sabonį ir Joną Mačiulį. Treneris norėjo atlikti ir trečią keitimą bei sekretoriatui rodė, kad į aikštę žengs ir Renaldas Seibutis, tačiau šis momentas kažkokiu būdu buvo pražiopsotas. Arbitras netikėtai leido pradėti žaidimą, o to nesitikėję lietuviai A. Baynesą vargais negalais sutabdė tik asmenine pražanga. Australas pataikė vieną baudą iš dviejų.

Anot geriausiai lietuvių gretose žaidusio M. Grigonio, pirmos mintys po rungtynių yra, švelniai tariant, nekokios.

„Blogai, pralaimėjome. Daug neigiamų emocijų“, – neslėpė krepšininkas, rungtynių pradžioje atlikęs 5 iš 6 pirmų lietuvių metimų. Iš viso tikslą per 24 min. pasiekė 7 iš 13 Mariaus dvitaškių, 1/2 tritaškių ir abi baudos.

– Mariau, kas nesisekė gynyboje per pirmas 20 minučių, kurias pralaimėjote dviženkliu skirtumu?

– Dabar dar sunku pasakyti. Jie daug pataikė, kai kur ir ten, kur rizikuodavome. Užbėgo „ant greito“. Tas turbūt ir susidėjo. Buvo daug nesusikalbėjimo. Vienas nepadėjo iš už nugaros, jie tada deda iš po krepšio. Kiek jie ten, 52 taškus sumetė... Vėliau atžaisti tokį skirtumą sunku.

– Ar galima sakyti, kad antroje rungtynių pusėje pavyko atgauti tą koncentraciją, su kuria galima nugalėti bet kurį varžovą?

– Gal ir galima taip sakyti... Nežinau, taip greitai viską išanalizuoti sunku. Pirma pusė buvo prasta, paskutinės minutė irgi. Jie geriau sužaidė pabaigą. Dėl to ir pralaimėjome.

– Su Senegalu ir Kanada matėme labai drausmingą mūsų rinktinės žaidimą, tačiau rungtynių su australais pirmoje pusėje tos drausmės trūko. Kas išmušė iš vėžių?

– Tai jie irgi daug rizikuoja, visiškai nesidengia „pikenrolo“ – atrodo, kad visada gali atakuoti. Taip pat teisėjai jiems leido žaisti taip, kaip jie žaidžia Australijoje – daužytis. Visada kontaktas, tai mane žiauriai išmušė iš vėžių. Aš nepratęs taip žaisti, nes manau, kad tai nėra krepšinis. Bet skųstis irgi nėra lygis. Jie tiesiog buvo geresni.

– Teisėjai leido per daug?

– Na kaip. Kas žiūrėjo, tie turi savo nuomonę. Aš irgi ją turiu.

Naujai suformuotoje pasaulio čempionato L grupėje Lietuvos rinktinė varžysis su Dominikos Respublikos ir Prancūzijos krepšininkais. Tam, kad patektų į ketvirtfinalį, lietuviai turės laimėti abejas rungtynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)