Šis pralaimėjimas reiškia, kad Lietuvos rinktinė (1/2) H grupėje užima antrąją vietą ir į kitą etapą Nankine išsiveža dvi pergales. Australai į kitą etapą žygiuoja su maksimaliu pergaliu skaičiumi – jie laimėjo ir prieš Kanadą, ir prieš Senegalą, ir prieš Lietuvą.

Po pirmo pralaimėjimo Jonas Valančiūnas pripažino, kad rungtynių pradžioje jį su komandos draugais iš vėžių išmušė varžovų tritaškių lavina. Jų australai per pirmą pusę pataikė 9 iš 14, o iš viso realizavo 11 iš 26 tolimų metimų.

„Pasidarėme, ką pasidarėme, dabar turime žiūrėti toliau. Tie tritaškiai buvo problema, tas pats Aaronas Baynesas pataikė tritaškius, tikėjomės gal kitaip, bet visi susimetė tuos tritaškius. Trūko nesusikalbėjimo, drausmės gynyboje“, – iš karto po rungtynių sakė J. Valančiūnas.

Australų vidurio puolėjas A. Baynesas į lietuvių krepšį įskraidino 3 iš 5 tolimų metimų, taiklūs buvo visi trys pirmieji, kelis kartus J. Valančiūną netgi privertę griebtis už galvos.

Po 20 min. mūsiškiai atsiliko 41:52, tačiau atsitiesė po pertraukos. Ketvirtajame kėlinyje Luko Lekavičiaus įkvėpti lietuviai spurtavo 11:0 ir po itin ilgo laiko tarpo persvėrė rezultatą. Deja, paskutinėmis minutėmis mūsiškiai keletą kartų nepataikė iš po krepšio, prametė tris baudos metimus, o varžovų gretose nokautuojantį tritaškį realizavo Patty Millsas.

Visgi, atskirai skaičiuojant abiejų rungtynių pusių rezultatus, plika akimi matyti, kad po pertraukos lietuviai atrodė daug geriau. Gynyboje pavyko pristabdyti varžovų lyderius, antrą mačo pusę mūsiškiai laimėjo 41:35.

„Po pertraukos gynyba buvo geresnė. Jau darėme tai, ką norėjome. Gaila, kad tik antroje pusėje. Pirmoje tiesiog neišgaudėme tritaškininkų“, – pripažino J. Valančiūnas, pats šiose rungtynėse pelnęs tik 7 taškus ir atkovojęs 7 atšokusius kamuolius.

Trečiąjį kėlinį J. Valančiūnas apskritai pradėjo ant atsarginių suolo. „Gal treneris norėjo stabdyti tuos tritaškininkus“, – komentavo aukštaūgis. – Daug ką gali nulemti vienas metimas. Gaila, kad nepataikėme tų baudų, bet taip jau būna.“

Lietuviai šiose rungtynėse pirmą kartą pralaimėjo ir kovą po lenta – varžovams nusileido 32-40.

Pozityvus dalykas – nedidelis klaidų skaičius. Per visas rungtynes lietuviai prarado tik 6 kamuolius, o australai tai padarė 15 kartų.

Primename, kad kitame čempionato etape Lietuvos rinktinė susitiks su Dominikos Respublikos ir Prancūzijos komandomis.

L grupės varžybos vyks Nankino mieste, pirmosios rungtynės bus žaidžiamos poryt, rugsėjo 7 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)