Mariaus Grigonio ir Manto Kalniečio tandemo pastangų dvikovos pradžioje nepakako, kad sustabdytų „boomerių“ tritaškių liūtį, po kurios lietuviai atsiliko 11:21.

Antrą kėlinį kovingai pradėjęs Domantas Sabonis davė gerą impulsą ir Lietuvos rinktinei pavyko sumažinti skirtumą iki 2 taškų (25:27), tačiau fantastiškai tritaškius pataikę australai ir Arono Bayneso įspūdingas žaidimas po krepšiu leido „boomeriams“ antrojo kėlinio pabaigoje susikrauti 15 taškų persvarą – 37:52.

Renaldas Seibutis, D. Sabonis ir M. Grigonis užkūrė mūsų šalies nacionalinės ekipos puolimo mašiną, tačiau varžovų slaptas ginklas A. Baynesas ir P. Millsas neleido lietuviams priartėti arčiau nei per 8 taškus.

L. Lekavičius ir M. Grigonis ketvirto ketvirčio pradžioje inicijavo Lietuvos rinktinės spurtą 11:0, o pavyzdingai gynyboje žaidę D. Adomaičio auklėtiniai varžovams neleido pelnyti taškų 5 minutes.

Rezultatą persvėrę lietuviai (71:68) įsivėlė su australais į nervingą kovą taškas į tašką. Pabaigoje lemiamu tapo P. Millso taiklus tritaškis per J. Valančiūno rankas, suteikęs australams 5 taškų pranašumą. Toks jis išliko iki pat rungtynių pabaigos.

Lietuva: Marius Grigonis 19 (7/13 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai, 2/2 baudos), Lukas Lekavičius 15, Domantas Sabonis 12, Mantas Kalnietis 9, Renaldas Seibutis 8, jonas Valančiūnas 7 (7 atk.k.), Edgaras Ulanovas 6, Jonas Mačiulis ir Mindaugas Kuzminskas po 3, Paulius Jankūnas 0.

Australija: Patty Millsas 23, Aronas Baynesas 21 (5/10 dvitaškiai, 3/5 tritaškiai, 2/3 baudos, 13 atk.k., 27 naud.b.), Nicas Kay 11, Jockas Landale'as ir Matthew Dellavedova po 10, Andrew Bogutas ir Mithas Creekas po 4, Chrisas Gouldingas ir Joe Inglesas (5 atk.k., 8 rez.p.) po 2.

Abi rinktinės iki šios dvikovos iškovojo po dvi pergales. Antradienį Lietuva 92:69 pamokė Kanadą, o Australija turėjo vargo su Senegalu ir laimėjo 81:68. O pirmame H grupės ture sekmadienį Kanada 92:108 nusileido Australijai, o Lietuva 101:47 nušlavė Senegalą.

Antrojo etapo L grupėje Nankine lietuviai žais su Prancūzijos ir Dominikos Respublikos rinktinėmis.

Antrojo etapo tvarka

Naujosios grupės:

I grupė (Fošanas): Lenkija (3/0), Argentina (3/0), Venesuela (2/1), Rusija (2/1).

J grupė (Uhanas): Ispanija (3/0), Serbija (3/0), Puerto Rikas (2/1), Italija (2/1).

K grupė (Šendženas): JAV (3/0), Brazilija (3/0), Čekija (2/1), Graikija (2/1).

L grupė (Nankinas): Prancūzija (3/0), Dominika (2/1), Lietuva (2/1), Australija (3/0).

Į ketvirtfinalį iš naujųjų grupių keliaus po dvi pajėgiausias rinktines, o į jį nepatekusios komandos dėl 9-16 vietų nesivaržys – jų pozicijos bus nustatytos pagal ligtolinius rezultatus.

Ketvirtfinalį išgyvenusios komandos žengs į pusfinalį, o kitos toliau kovos dėl 5-8 vietų. Pusfinalio nugalėtojai susigrums didžiajame finale, o kiti du pusfinalininkai susitiks dėl bronzos.

Pirmą kartą FIBA Pasaulio taurės turnyre dalyvauja rekordiškai daug – net 32 rinktinės, kurios grumiasi ne tik dėl medalių ir Naismitho vardo taurės, bet ir kelialapių į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1221)