Lietuviai iš Donguano išvyksta įsirašę pirmą pralaimėjimą pasaulio čempionate Kinijoje, patirtą rezultatu 82:87.

„Atidavėme daug jėgų vydamiesi varžovus, bet pabaigoje pritrūko truputėlio sėkmės ir kocentracijos“, – kalbėdamas su Krepšinis.lt, dėl tokios pirmo etapo atomazgos apgailestavo R. Seibutis.

Kartu su 15 taškų pelniusiu Luku Lekavičiumi R. Seibutis pridėjo lietuviams taiklumo ir šaltakraujiškumo kildamas nuo atsarginių suolo.

34-erių veteranas pelnė 8 taškus, bet ketvirtame kėlinyje nesulaikė vadeles į savo rankas paėmusio P. Millso.

„Patys matėte: jis – aukšto lygio žaidėjas, puikus snaiperis, metantis ir po driblingo, ir išlindęs iš užtvaros. Ypač kai pagauna ritmą, sustabdyti jį labai sunku“, – sakė R. Seibutis.

Tiesa, sykį jam beveik pavyko įsprausti australą į kampą: audringą lietuvių stovyklos reakciją sukėlė arbitro R. Seibučiui užfiksuota pražanga, kuomet jis spaudė prieš užribio linijos atsidūrusį P. Millsą.

Lietuvos rinktinės antro pasaulio čempionato etapo tvarkaraštis

Po rungtynių pretenzijų teisėjams turėjo Marius Grigonis, nepatenkintas buvo ir vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis, bet R. Seibutis šios temos nelietė.

„Apie teisėjus nėra ko kalbėti“, – nukirto krepšininkas.

Rinktinės senbuvis verčiau nesivaržė išsakyti komplimentų Australijos komandai, užsitarnavusiai H grupės pirmosios vietos.

„Jie tokie pavojingi, kad ginantis visada reikia būti susikoncentravusiems, negalima nė sekundei užsimiršti. Nes jie suka kamuolį iš vienos pusės į kitą, daug bėgioja, kerta. Tikrai sudėtinga. O dar žaidėjai, ties kuriais gindamiesi rizikavome, pataikė: Aronas Baynesas, Jockas Landale'as.

Po pertraukos pradėjome agresyviau gintis, keistis dengiamaisiais. Tai davė rezultatą: pasivijome, toliau kova jau buvo apylygė. Gaila, kad iki galo kortos nesukrito mūsų naudai“, – kalbėjo R. Seibutis.

Ir nors lietuviai panaikino 15 taškų deficitą bei mačo pabaigoje grąžino intrigą, R. Seibučio nuomone, tai mažai ką reiškia.

„Pralaimėjimas yra pralaimėjimas, kad ir koks jis bebūtų. Iškelti galvą nėra dėl ko, dabar reikės laimėti dvejas rungtynes“, – antro etapo iššūkius pasitiko žaidėjas.

Tai buvo dešimtoji komandų tarpusavio akistata oficialiose varžybose, po kurios australai išlygino pergalių ir pralaimėjimų balansą (5:5).

Lietuva ir Australija toliau varžysis L pogrupyje Nankine, kur prisijungs prie geriausių G grupės ekipų Prancūzijos bei Dominikos Respublikos.

Kitose dienos rungtynėse H grupėje Kanada pasiekė paguodos pergalę, 82:60 pranokdama paskutinėje vietoje tuščiomis likusį Senegalą. Šios komandos kovą tęs tik dėl 17-32 vietų.

Primename, kad antradienį Lietuva 92:69 pamokė Kanadą, o Australija turėjo vargo su Senegalu ir laimėjo tik 81:68.

Pirmame H grupės ture sekmadienį Kanada 92:108 nusileido Australijai, o Lietuva 101:47 nušlavė Senegalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)