Norėdami pasiekti ketvirtfinalio etapą ispanai privalo per ateinančias dvejas rungtynes iškovoti bent vieną pergalę. Tą padaryti Scariolo auklėtiniai sieks jau pirmosiose antrojo etapo rungtynėse, kuriose Ispanijos rinktinė susitiks su jos vyriausiojo trenerio gimtosios šalies atstovais italais.

Nors 2006-ų metų pasaulio čempionai grupės etape laimėjo visas trejas žaistas rungtynes, jų pasirodymai neatspindėjo ryškių favoritų statuso. Paskutiniojoje dvikovoje su grupės etapą be pergalių užbaigusisiais Irano krepšininkais Scariolo auklėtiniai likus žaisti kiek daugiau nei keturias minutes vis dar buvo besivejančiųjų vaidmenyje.

Nepaisant banguoto žaidimo, Ispanijos rinktinės vyriausiasis treneris viliasi, jog toks slogus pasirodymas jo komandai išeis į naudą: „Šios rungtynės gali pasitarnauti mūsų tolimesniam pasirodymui. Tikėjausi, jog pradėsime dvikovą geresniu žaidimu, bet viskas įvyko kitaip. Dabar turime pailsinti savo žaidėjus ir ruoštis akistatai su Italija“.

Negana to, rungtynių su Iranu metu čiurną pasisuko Rudy Fernandezas, tačiau išankstinės prognozės yra optimistiškos – krašto puolėjas turėtų žengti į aikštę mūšyje su Danilo Gallinari vedamais „Azzuri“ krepšininkais.

„Italija yra mūsų lygio komanda ir mes turime atiduoti 100 procentų jėgų, jei norime juos įveikti. Tik 90 procentų nepakaks, nes italai turi puikių krepšininkų ir nuostabią gynėjų liniją“, – komplimentų varžovams negailėjo Scariolo.

Įdomu tai, jog Ispanija kol kas pralaimėjo visų trijų žaistų susitikimų pirmuosius kėlinukus: per įžangines dešimt minučių Tunisui nusileista 16:17, Puerto Rikui – 17:21, o Iranui – 18:21. Nepaisant to, Scariolo kol kas lieka ištikimas visas trejas rungtynes pradėjusiam starto penketui. Ispanijos susitikimus aikštėje pradeda Ricky Rubio, Victoras Claveras, Fernandezas, Juancho Hernangomezas ir Marcas Gasolis.

Ispanijos ir Italijos rinktinės į tarpusavio dvikovą stos šį penktadienį. Tikslus rungtynių laikas kol kas nėra skelbiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)