Nedidelėje pramogų zonoje prie „Dongguan Basketball Center“ arenos labiausiai šurmuliuoja balta palapinė, kurioje lentynos prieš kiekvienas rungtynes gerokai aptuštėja.

Čempionato suvenyrų parduotuvėje sirgaliams siūlomas visiems didiesiems sporto renginiams būdingas prekių asorti.

Tik čia įvairūs niekučiai ir praktiškesni daiktai su pirmenybių simbolika kainuoja pigiau nei, pavyzdžiui, praėjusių metų pasaulio futbolo čempionate Rusijoje ar 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Daugiausiai teks suploti užsimaniusiems originalaus kamuolio su turnyro logotipu – toks atsieis 65 eurus (500 juanių).

Kuprinė kainuoja 50 eurų, lengva striukė, galinti praversti ir saugantis Donguano liūčių – 39 eurus, dviejų rūšių marškinėliai – 25 arba 15 eurų, kepurėlė – 10 eurų.

Pliušinis čempionato talismanas, nepernelyg įmantriai pakrikštytas „Son of Dreams“, į pirkinių maišelį įkris už 13 eurų.

Ženkliukų ar raktų pakabukų rinkinių, puodelių kainos neviršija 10 eurų.

Tiems krepšinio sirgaliams, kurie neieško prabangos, Donguanas apskritai neturėtų smarkiai paploninti piniginių.

Pavyzdžiui, kiniškas patiekalas su gėrimu užkandinėje kainuoja apie 40 juanių (5 eurus), alaus butelis parduotuvėje – 0,60 euro, 5 km kelionė taksi, iškviestu per kinišką pavežėjimo programėlę, atsieis kiek daugiau nei 2 eurus.

Donguanas neturi savo oro vartų, todėl tolyn paskui Lietuvos rinktinę į Nankiną savaitės pabaigoje patrauksiantiems arba namo pasuksiantiems aistruoliams reikės nukakti iki Šendženo arba Guangdžou.

Tokia 60 km (į Šendženo oro uostą) kelionė automobiliu turėtų kainuoti apie 25 eurus.

Pasitaiko ir mėginančių pasipinigauti iš čempionato svečių. Viena grupė atvykėlių iš Lietuvos, pervežimą iš oro uosto užsisakiusi iš anksto ir nepasigilinusi į realias rinkos kainas, suplojo... 20 kartų daugiau – 500 eurų.

Tuo metu bilietų į pirmo etapo rungtynes kainos svyruoja nuo 23 iki 115 eurų. Papildomai reikia susimokėti už galimybę gyvai išvysti didžiausią susidomėjimą keliančius mačus, kuriuos žaidžia šeimininkai arba čempionai amerikiečiai. Bilietai į šias dvikovas kainuoja nuo 36 iki 166 eurų.

Antrame etape bilietai brangs ir atsieis nuo 49 iki 218 eurų.

Finalą Pekine norintiems išvysti aistruoliams reikia nepagailėti nuo 140 iki 1050 eurų.

Krepšinio mėgėjams taip pat siūloma šiek tiek sutaupyti perkant įvairius komplektus: dienos bilietą į abu mačus, konkrečios komandos viso etapo abonementą.

Reikia tikėtis, kad Lietuvos gerbėjams bilietams dar teks paišlaidauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)