Apylygė kova Pekine vyko tik pirmąsias septynias minutes, po kurių Venesuelos ekipa turėjo dviejų taškų pranašumą, tačiau po iki antro kėlinuko pradžios trukusios atkarpos Lotynų amerikiečiai spėjo pabėgti dviženkliu atstumu – 21:10.

Šeimininkai itin blankiai atrodė atakuodami varžovų krepšį. Iki ilgosios pertraukos Kinija tesukrapštė tik 23 taškus, o rungtynes baigė užfiksavusi vos 33 procentų taiklumą iš žaidimo (19/57).

Kinija turėjo puikią galimybę perimti rungtynių kontrolę į savo rankas kai ketvirtojo kėlinuko viduryje venesueliečiai beveik tris minutes nesugebėjo pelnyti nė taško. Visgi šeimininkai šios „sausos“ svečių atkarpos metu savo atsilikimą tesugebėjo sumažinti iki 7 taškų.

Išankstinėse prognozėse A grupės favoritais laikyti kinai pirmąjį etapą užbaigė iškovoję tik vieną pergalę. Pirmose čempionato rugntynėse šeimininkai rezultatu 70:55 įveikė Dramblio Kaulo Krantą, o antrajame susitikime po pratęsimo 76:79 pripažino grupės nugalėtojais tapusių lenkų pranašumą.

Antrojo etapo I grupėje Venesuela ir Lenkija susitiks su Rusijos ir Argentinos rinktinėmis. Dvi iš šių komandų pateks į pasaulio čempionato ketvirtfinalį.

Kinija: Shuo Fangas 13, Jiwei Zhao 12 (4 rez. perd.), Jianlianas Yi 11 taškų (8 atk. kam.).

Venesuela: Heissleris Guillentas 15 (8 rez. perd.), Dwightas Lewisas 13, Gregory Vargas 12, Nestoras Colmenaresas 11 taškų.

Galutinė A grupės turnyrinė lentelė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)