Ketvirtajame kėlinyje apmaudžiai pergalę iš rankų išleidę turkai paskutinėmis pratęsimo sekundėmis pirmavo 92:91, o kamuolį perėmęs Dogušas Balbay išprovokavo Joe Harriso nesportinę pražangą.

Turkijos sirgaliai pradėjo švęsti – jiems tai turėjo būti istorinė pirmoji pergalė prieš JAV ir revanšas už pralaimėjimą 2010 metų pasaulio čempionato finale. Vis dėlto šventė iš turkų netrukus buvo atimta.

D. Balbay prametė abu baudų metimus, o turkams išsimetus kamuolį iš užribio pražangą išprovokavo Cedi Osmanas. Neįtikėtina, bet vienos ryškiausių Turkijos krepšinio žvaigždžių ranka taip pat sudrebėjo.

C. Osmanui prametus abu baudų metimus, JAV pasileido į lemiamą ataką, kurios smaigalyje atsidūręs Khrisas Middletonas išprovokavo pražangą, realizavo abu baudų metimus ir išplėšė amerikiečiams dramatišką pergalę.

Po rungtynių Turkijos krepšininkai buvo itin nusivylę, tačiau net ir apgailestaudami dėl paleistos istorinės galimybės, jie noriai bendravo su žurnalistais ir atsakinėjo į nepatogius jų klausimus.

Tuo metu stebuklingai pirmojo antausio Kinijoje išvengę amerikiečiai nuo žiniasklaidos atsitvėrė tylos siena. Nei treneris Greggas Popovichius, nei žaidėjai neužsuko į po rungtynių visada vykstančią spaudos konferenciją.

Nesaldžią pergalę amerikiečiams apkartino ir trauma. Pačioje susitikimo pabaigoje čiurną susižeidė vienas rinktinės lyderių Jaysonas Tatumas. Jo sveikatos būklė paaiškės trečiadienį atlikus papildomus tyrimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)