Panašu, kad išgirdęs net 15 NBA žaidėjų atsisakymus padėti Kanados rinktinei pasaulio čempionate, tikru krepšinio guru „klevo lapo“ šalyje laikomas Nickas Nurse'as iš anksto suprato, kas jo laukia H grupės turnyre Donguane – pralaimėjimai pajėgesnėms Australijos ir Lietuvos rinktinėms.

Bent jau tuo buvo įsitikinę keli į Donguaną atvykę Kanados žurnalistai, taip spręsti buvo galima ir iš paties „Raptors“ stratego nuotaikos spaudos konferencijoje, surengtoje po prastai kanadiečiams pasibaigusio susitikimo su lietuviais.

Lietuvos rinktinei Šiaurės Amerikos žemyno atstovai nusileido 69:92 ir prarado visas galimybes kovoti dėl čempionato apdovanojimų, nors prieš pirmenybes, vos paskelbus išplėstinį kandidatų sąrašą, Kanados rinktinė buvo laikoma viena iš visų varžybų favoričių.

Dabar kanadiečiams, kaip ir Senegalui, teks tenkintis kova dėl 17-32 pozicijų, o ketvirtadienį tarpusavyje išsiaiškinusios, kas grupėje užims pirmąją vietą, į antrąjį etapą Nankine vyks Lietuvos ir Australijos rinktinės. Ten jų lauks Prancūzija ir sensacingai Vokietiją iš kovos dėl apdovanojimų eliminavusi Dominikos Respublika.

„Pralaimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių (46-27, – red. past.), varžovai susikūrė daugybę antrų šansų. Jie fiziškai stipresni, rankos ilgesnės, tiesą sakant, turėjome daug tų pačių problemų kaip ir rungtynėse su Australija. Septynios klaidos pirmame kėlinyje – tai irgi gerokai apsunkino situaciją“, – pralaimėjimo priežastis tiesiai šviesiai vardijo N. Nurse'as.

Šypsodamasis jis pripažino ir faktą, kad dar prieš grupės kovas nujautė savo komandai čempionatą būsiantį sunkų. Tačiau už žaidėjus, kurie sutiko padėti rinktinei ir atvyko į Kiniją, NBA čempionas stojo mūru.

„Žaidėjai kovojo, stengėsi, bandė kažką pakeisti – aš noriu juos už tai tik pagirti. Kai mes atvykome čia, žinojome, kad bus nelengva. Nors vaikinai yra vieningi ir dirba iš peties, o rezultatas – neigiamas, mes turime pripažinti, kad kovojome su dviem itin pajėgiomis komandomis. Pasižiūrėkite vien į varžovų ūgį, sudėjimą“, – dėstė N. Nurse'as.

„Nors ir nekovosime dėl medalių, čempionatas mums nesibaigia. Turime pasidaryti išvadas iš to, ką pamatėme per pirmas dvejas rungtynes – pasimokyti ateičiai, tai bus gera patirtis. Tiesą sakant, norint laimėti mums šiandien reikėjo pataikyti labai labai gerai. To nebuvo, o lietuviai darė tai, ką ir turėjo daryti – naudojosi savo pranašumais, jėga, kūno sudėjimu“, – trumpai drūtai konstatavo N. Nurse'as, net ir po pralaimėjimo spinduliavęs čempionišku ramumu ir šypsena.

Visiškai kitokios nuotaikos iš karto po rungtynių buvo kanadiečių įžaidėjas K. Pangosas, keletą metų atstovavęs ir Kauno „Žalgirio“ ekipai. Į klausimus „Barcelonos“ komandos gynėjas atsakinėjo itin trumpai, išspausdamas vos po kelis žodžius.

Jūsų dėmesiui – itin trumputis interviu.

– Kevinai, kas šiandien klostėsi ne pagal jūsų planą?

– Mes tiesiog nežaidėme gerai. Jie buvo daug agresyvesni.

– Ar didelis Lietuvos rinktinės atsarginių suolelio indėlis buvo viena iš esminių pergalės priežasčių?

– Taip, jie žaidė gerai. Suolelis žaidė gerai, visi žaidė gerai.

– Ar labai nusivylėte nepatekę į antrą etapą?

– Taip, tikrai taip.

Paskutines pasaulio čempionato H grupės rungtynes su australais Lietuvos rinktinė žais ketvirtadienį 14.30 val. Kiek anksčiau santykius tarpusavyje išsiaiškins Kanada ir Senegalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)