Senegalo krepšininkai antradienį parodė visiškai kitą savo veidą nei pirmojo H grupės turo rungtynėse su Lietuva. Tąsyk afrikiečiai subyrėjo jau pirmajame kėlinyje ir patyrė sutriuškinimą 47:104, o šį kartą vieniems iš pasaulio čempionato favoritų jie priešinosi beveik iki paskutinių minučių.

Koją australai kišo ir patys sau. Jei per rungtynes su Kanada jie padarė 13 klaidų, šį kartą prarastų kamuolių problema jiems buvo dar aktualesnė – suklysta net 16 sykių (Senegalas suklydo tik 7 kartus).

„Skaičius – tikrai ne pats gražiausias, dar tikrai reikia gerinti savo žaidimą prieš likusį mačą su Lietuva ir kitas rungtynes“, – spaudos konferencijoje klaidų problemą išskyrė ir australų vyriausiasis treneris Andrejus Lemanis.

Antras australų laimėjimas iš eilės reiškia ir tai, kad šiandieninės pergalės prieš Kanadą atveju bilietus į Nankiną rezervuotis jau galėtų ir Lietuvos rinktinė.

Rungtynės tarp Lietuvos ir Kanados šiandien prasidės 14.30 val., o su australais tokiu pat laiku mūsiškiai žais ketvirtadienį.

Spaudos konferencijos metu A. Lemanis buvo paklaustas, ko tikisi iš paskutinių jo ekipai likusių grupės rungtynių su lietuviais. Į tai latvių kilmės treneris atsakė taktiškais ir tarsi iš anksto paruoštais ditirambais būsimiems varžovams.

„Rungtynės bus tikrai įdomios, lietuviai turi du aukščiausios klasės vidurio puolėjus. Lietuva visada garsėjo kaip gera krepšinio šalis, jų pasiekimai olimpinėse žaidynėse kalba patys už save. Jie pataiko, gerai ginasi, tai bus tiesiog puikios rungtynės“, – su šypsena veide dėstė krepšinio specialistas.

Visiškai kitaip į temą apie Lietuvos rinktinę sureagavo australų vidurio puolėjas Andrew Bogutas.

Paprašytas išsakyti savo nuomonę apie lietuvius, jis sureagavo gana netikėtai.

„Jie vilki žalius marškinėlius ir jie yra iš Lietuvos. Ar tu to norėjai paklausti? Tu turi klausti klausimo, o ne nuomonės“, – vienam iš lietuvių žurnalistų praėjime link rūbinės atkirto australas.

NBA čempionas Kinijoje toli gražu nėra mėgstamiausia figūra. Netgi priešingai – galima teigti, kad aukštaūgis australas publikos yra pats nemėgiamiausias žaidėjas visoje H grupėje.

Kaip ir per rungtynes su Kanada, šį kartą į Donguano areną susirinkusi kinų publika imdavo ūžti ir savotiškai kaukti vos tik A. Bogutas prisiliesdavo prie kamuolio arba įsiveldavo į bent kiek kietesnę kovą dėl jo.

Nors pats australas bando apsimesti, kad į tai nekreipia jokio dėmesio, metant baudos metimus mačo pabaigoje kinai ūžė itin stipriai, o abu A. Boguto bandymai pataikyti į krepšį buvo nesėkmingi.

Kaip jau rašėme, tokios kinų reakcijos australas sulaukė dėl savo pasisakymo socialiniame tinkle šią vasarą. Jis buvo adresuotas ne kam kitam, o vienam pagrindinių Lietuvos plaukimo rinktinės lyderio Dano Rapšio konkurentų.A. Bogutas kandžiai įgėlė du aukso medalius liepos pabaigoje Gvangdžu (Pietų Korėja) vykusiame pasaulio čempionate iškovojusiam Sun Yangui.

Akivaizdu,kad kinai į tai sureagavo itin jautriai ir A. Bogutą švilpimas lydės iki pat čempionato pabaigos – kiek jis australams besitęstų.

Išeidamas iš arenos A. Bogutas kažką piktai atkirto vienam netoli buvusiam kinų sirgaliui, o žiniasklaidos paklaustas, kaip vertina šį „ekstra“ palaikymą arenoje, nuo atsakymo ir vėl išsisuko.

„Kitas klausimas“, – tarstelėjo australas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)