H grupės favoritai australai tik trečiame kėlinyje, kurį laimėjo 24:17, nusipurtė atkaklius persekiotojus, iki tol įkyriai mynusius ant kulnų.

Šįkart bronziniai praėjusių Afrikos žemyno pirmenybių prizininkai jau nebežaidė taip chaotiškai kaip mače su Lietuva, kurį pralaimėjo 47:101.

Ir demonstravo kovinę dvasią, griūdami ant kiekvieno kamuolio bei uoliai dirbdami gynyboje.

To anaiptol nebuvo matyti pirmajame ture, todėl Krepšinis.lt paklaustas, ar yra patenkintas Senegalo reakcija į šoko terapiją čempionato starte, komandos kapitonas ir ryškiausia žvaigždė Maurice'as Ndouras nedvejojo.

„Be abejo, žmogau, be abejo. Manau, šiandien padėjome žingsnį į priekį, nusikratėme to nemalonaus jausmo po pirmų rungtynių. Sakyčiau, tik to šiame čempionate mes ir galime tikėtis: žaisti kaip komanda, stengtis iš paskutiniųjų ir pabandyti savo sėkmę. Šiandien parodėme, kad turime širdį, didžiuojuosi savo bičiuliais“, – dėl nesėkmės šįsyk nesigraužė „Valencia“ (Ispanija) klubo naujokas, į australų krepšį sumetęs 13 taškų.

Pasak 206 cm ūgio puolėjo, tai, kas nutiko pirmame ture, supurtė komandą.

„Pirmos turnyro rungtynės visada būna pačios sunkiausios. Bet mes patys kalti, kad tinkamai joms nenusiteikėme. Komanda buvo nervinga.

Bet tai yra krepšinio dalis, ypač kai komandoje – daug jaunų vyrukų. O dar žaidėme su viena geriausių Europos komandų. Tą rezultatą reikia tiesiog ištrinti iš atminties, bet jis tikrai buvo šokiruojantis. Visiškai nesitikėjau tokios baigties, bet niekada negali žinoti, kas nutiks aikštėje. Juk šiandien irgi niekas negalvojo, kad pajėgsime pasipriešinti Australijai, bet mes tai padarėme. Turime taip tęsti.

Tikrai didžiuojamės savimi. Na, kalbant apie mane asmeniškai, galėčiau žaisti ir geriau, mano pasirodymas manęs netenkina. Reikės sunkiai dirbti“, – kalbėjo M. Ndouras.

Po dviejų nesėkmių Senegalui liko tik teorinės galimybės patekti į antrą etapą: jiems reikia tikėtis Kanados pergalės prieš Lietuvą, tuomet patiems sutriuškinti kanadiečius milžinišku skirtumu ir dar sulaukti lietuvių pralaimėjimo australams.

Toks scenarijus – menkai tikėtinas, bet iš Senegalo niekas ir nelaukė ilgo žygio per Kiniją.

M. Ndouro žodžiais, kol dar yra bent menkiausia viltis, reikia ja ir kliautis, tačiau dabar pirmiausia džiugu dėl atgautos savigarbos.

„Tikrai didžiuojamės savimi. Na, kalbant apie mane asmeniškai, galėčiau žaisti ir geriau, mano pasirodymas manęs netenkina. Reikės sunkiai dirbti“, – pažymėjo 27-erių krepšininkas.

Jis taip pat patikino nejaučiantis nuoskaudų dėl Lietuvos rinktinės surengto susidorojimo – net ir pirmaudami solidžiu skirtumu Dainiaus Adomaičio auklėtiniai augino jį iki mačo pabaigos.

„Lietuviams linkime kuo geriausios kloties. Manau, su Kanada bus nelengva, bet tikiu, kad jiems seksis gerai“, – sakė M. Ndouras.

Kitoms Afrikos ekipoms Kinijoje taip pat nesaldu. Du skaudžius pralaimėjimus patyrė Dramblio Kaulo Krantas bei Angola, dukart krito ir Nigerija, kurios šansai prieš turnyrą vertinti geriausiai.

Tačiau M. Ndouras, paprašytas įvertintų visų Juodojo žemyno komandų ligšiolinį pasirodymą, viltis dėjo į Tunisą.

„Gaila, kad šansų nebeturi Nigerija. Kita vertus, Tunisas jau laimėjo vieną mačą, tikiuosi, jie laimės dar kartą, žengs tolyn ir reprezentuos mūsų žemyną antrame etape“, – užbaigė Senegalo kapitonas.

Primename, kad Lietuva ir Kanada jėgas bandys antradienį, nuo 14.30 val. Lietuvos laiku. Pirmą etapą lietuviai užbaigs ketvirtadienį su australais.

Į antrą etapą iškops dvi geriausios pogrupio komandos, likusios toliau varžysis dėl 17-32 vietų ir kelialapių į olimpinį atrankos turnyrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)