Penkta turnyro diena prasidės Angolos ir Filipinų rinktinių rungtynėmis, iš viso trečiadienį laukia 8 dvikovos A, B, C ir D grupėse, kuriomis baigsis pirmasis šių grupių turnyro etapas.

Portalas Krepšinis.lt pateikia visą trečiadienio kovų tvarkaraštį.

Trečiadienis, penkta čempionato diena (kada Lietuvos laiku, kokios rungtynės ir kurios grupės):

10 val. 30 min. ANGOLA – FILIPINAI (D grupė)

Triuškinamas krepšinio pamokas nuo D grupės lyderių Serbijos ir Italijos gavę Angolos ir Filipinų krepšininkai tarpusavyje išsiaiškins, kas yra stipresnis, o vėliau „FIBA 2019“ turnyre tęs kovas dėl 17-32 vietų.

11 val. 00 min. DRAMBLIO KAULO KRANTAS – LENKIJA (A grupė)

Grupės lyderiai lenkai pirmadienį turėjo nepaprastą išbandymą – tik po pratęsimo 79:76 įveikė teisėjų akivaizdžiai palaikytą turnyro šeimininkę Kinijos rinktinę ir su dviem pergalėmis užsitikrino pirmą poziciją A grupėje ir vietą kitame etape. Ten jos lauks dvi stipriausios B grupės komandos Argentina ir Rusija. DKK krepšininkams šios rungtynės nieko nelems – tęs kovą dėl 17-32 vietų.

11 val. 30 min. KORĖJA – NIGERIJA (B grupė)

Rusijai ir Argentinai nusileidę Korėjos ir Nigerijos krepšininkai prarado viltis žengti pasaulio čempionate tolyn. Išsiaiškinusios tarpusavio nugalėtoją abi rinktinės tęs kovas dėl 17-32 vietų.

11 val. 30 min. PUERTO RIKAS – TUNISAS (C grupė)

Po vieną pergalę ir vieną pralaimėjimą turinčioms rinktinėms tai bus išgyvenimo dvikova. Pergalės kaina – aukšta, nes tik nugalėtojas užims antrą vietą C grupėje ir kartu su ispanais žengs į kitą etapą. Paskutinėse rungtynėse Puerto Rikas davė kovos Ispanijos nacionalinei ekipai – nusileido 63:73, o Tunisas 79:67 nugalėjo Iraną.

14 val. 30 min. ITALIJA – SERBIJA (D grupė)

Tai kova dėl pirmosios pozicijos grupėje ir vertingos pergalės, kurią viena iš šių rinktinių nusineš į antro „FIBA 2019“ etapo J grupę. Italai ir serbai bilietą į kitą etapą užsitikrino triuškinamais skirtumais įveikdami Angolą ir Filipinus.

15 val. 00 min. VENESUELA – KINIJA (A grupė)

Dramatišką trilerį po pratęsimo 76:79 lenkams pralaimėję turnyro šeimininkai kinai stoja į žūtbūtinę dvikovą su Venesuelos krepšininkais. Nugalėtojas užims antrą vietą grupėje ir žengs į antrą turnyro etapą.

15 val. 30 min. RUSIJA – ARGENTINA (B grupė)

Po dviejų pasaulio čempionato rungtynių pralaimėjimo kartėlio nepatyrios rinktinės jau ramios dėl kito antro etapo. Abi išsiaiškins tarpusavio santykius – pergalė leis užimti pirmą vietą grupėje ir laimėti svarbų tašką, kurį viena iš ekipų nusineš į kitą etapą.

15 val. 30 min. ISPANIJA – IRANAS (C grupė)

Su dviem pergalėmis Sergio Scariolos auklėtiniai jau anksčiau užsitikrino bilietą į antrą etapą, tad dvikova su grupės autsaideriais Irano krepšininkais nieko nelems. Kito etapo J grupėje ispanų lauks akistata su Serbija ir Italija.

Pasaulio čempionato sistema

32 rinktinės burtų keliu suskirstytos į 8-ias grupes: A, B, C, D, E, F, G ir H. Pirmas dvi vietas kiekviename pogrupyje užėmusios ekipos (16) žengs į kitą etapą, kuriame vėl varžysis grupėse: I, J, K. L.

Į I pogrupį pateks A grupės stipriausios dvi komandos, kurios kovos su B grupę įveikusiomis rinktinėmis. J pogrupyje susitiks C ir D grupės komandos, K pogrupį sudarys pajėgiausios E ir F grupių ekipos, L pogrupį – G ir H grupių ekipos.

Į ketvirtfinalį keliaus po dvi stipriausias ekipas, o į jį nepatekusios komandos dėl 9-16 vietų nesivaržys – jų pozicijos bus nustatytos pagal ligtolinius rezultatus.

Ketvirtfinalį išgyvenusios komandos žengs į pusfinalį, o kitos toliau kovos dėl 5-8 vietų. Pusfinalio nugalėtojai susigrums didžiajame finale, o kiti du pusfinalininkai susitiks dėl bronzos.

Rinktinės, kurios neįveiks jau pirmojo grupių etapo barjero, turnyre tęs kovas dėl 17-32 vietų. Jos pateks į M (A ir B grupių 3-4 vietas užėmusios ekipos), N (C ir D), O (E ir F) ir P (G ir H) grupes ir susitiks su kitos grupės dviem komandomis.

Pagal užimtas pozicijas grupėje bus nustatomos jų galutinės vietos turnyre (grupėje pirmą vietą užėmusi komanda bus klasifikuojama 17-20 pozicijose, 2 vieta – 21-24 pozicijose ir t. t.).

Primename, kad pirmą kartą šiame FIBA turnyre dalyvauja rekordiškai daug – net 32 rinktinės, kurios grumiasi ne tik dėl medalių ir Naismitho vardo taurės, bet ir kelialapių į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)