Tarp pasipiktinimo kupinų apžvalgų galime rasti ir Lietuvoje populiariais išsireiškimais pasižymintį sportowefakty.wp.pl reporterio Grzegorzo Wojnarowskio straipsnį. Iškalbinga antrašte „Lenkija – Kinija: organizatoriai susikompromitavo – jie norėjo palaužti baltai-raudonų dvasią“ papuošto teksto vertimą pateikiame DELFI skaitytojams.

Teisėjai Kinijos rinktinę rungtynėse su Lenkija tempė už ausų. Čempionato organizatoriai, svarbiausiomis ketvirto kėlinuko akimirkomis siekę išmušti lenkus iš vėžių, taip pat pridėjo savo trigrašį. Tačiau jiems nepavyko! Lenkija triumfavo 79:76.

Dažnai sakoma, jog sporto rungtynių metu šeimininkams padeda ir sienos (arba teisėjai). Sunku ignoruoti tai, ką pirmadienį Kinijos ir Lenkijos susitikimo metu išdarinėjo arbitrai. Švilpukais ginkluoti žmonės atvirai jais naudojosi siekdami pakenkti lenkams, ypač ketvirtajame ketvirtyje.

Dar blogiau tai, jog savo trigrašį čia kyštelėjo ir organizatoriai. Pačioje ketvirto kėlinuko pabaigoje kamuolį perėmęs ir į greitą puolimą pasileidęs Mateuszas Ponitka buvo sustabdytas pražanga. Šio incidento metu baltai-raudonų atakuojamo krepšio tinkliukas buvo perplėštas.

Tokiuose turnyruose kaip pasaulio čempionatas, arenos pagalbiniai darbuotojai turi tučtuojau atsirasti aikštėje ir tvarkyti iškilusią problemą, kad rungtynėse nesusidarytų ilga pauzė. Nesutvarkius tinklelio rungtynės tęstis negali.

Nepaisant to... arenos darbuotojai tvarkyti tinklelį pradėjo praėjus maždaug 5 minutėms. Tai skandalas. Organizatoriai užlaikė šią procedūrą greičiausiai tikėdamiesi išmušti iš ritmo prie baudų metimo linijos stoti turėjusį Ponitką.

Tačiau 26-erių metų žaidėjas susitvarkė su spaudimu. Jis pataikė svarbiausiąjį, pirmąjį metimą. Tiesa, antrasis buvo netikslus, bet vienas Mateuszo pelnytas taškas išplėšė Mike'o Tayloro auklėtiniams pratęsimą (72:72).

Papildomo laiko metu lenkai įrodė savo pranašumą ir įveikė kinus rezultatu 79:76, užsitikrindami patekimą į kitą pasaulio čempionato etapą.

Trečiadienį baltai-raudoni susitiks su Dramblio Kaulo Kranto rinktine ir turės realią galimybę užbaigti savo pasirodymą pirmoje A grupės vietoje su trimis pergalėmis iš trijų galimų.

Socialiniuose tinkluose savo įtūžį dėl įvykių aikštėje liejo ir geriausias mūsų kartos Lenkijos krepšininkas Marcinas Gortatas.

Ilgus metus NBA lygoje praleidęs aukštaūgis savo twitter paskyroje rėžė aštrius komentarus, adresuotas FIBA: „tai tiesiog nesąmonė!! Rungtynių baigtį lemiantis sprendimas... !!! Tai nepateisinama!“.

Emocijų neslėpė ir TVP kanalo tiesioginėje transliacijoje rungtynes komentavęs Piotras Sobczynskis. Nuaidėjus finalei rungtynių sirenai komentatorius rungtynių arbitrus pavadino „gauja teisėjų, kurie nenusipelno teisėjo vardo“.

Kontroversiškiausią ketvirtojo kėlinuko epizodą galite išvysti čia:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)