Sužaidus šešetą pirmojo kėlinuko minučių Filipinų komanda sugebėjo persverti rezultatą savo naudai ir išsiveržti į priekį rezultatu 9:7. Matydamas blankų savo auklėtinių žaidimą Aleksandaras Džordževičius į kovą metė rungtynes ir vėl ant atsarginių žaidėjų suolo pradėjusį Nikola Jokičių.

Denverio „Nuggets“ superžvaigždės žaidimas leido serbams užbaigti ketvirtį galingu spurtu 21:4 ir po pirmųjų dešimties minučių susikrauti 15 taškų pranašumą. Antrajame kėlinuke Jaymaro Perezo prasiveržimai leido Filipinams kelias minutes išsaugoti minimalią intrigą, bet antrasis Jokičiaus pasirodymas aikštėje baigėsi nokautuojančiu Serbijos rinktinės smūgiu.

Dar iki ilgosios pertraukos 9 taškus, 4 atkovotus kamuolius ir 6 rezultatyvius perdavimus surinkusio aukštaūgio vedami serbai į ilgąją pertrauką išsinešė net 27 taškų persvarą, o spurtu 13:0 pradėta antroji rungtynių pusė skirtumą pavertė nepadoriu.

Nors įprastai sutriuškinimu pasibaigančiose rungtynėse savotiška „paguodos intriga“ tampa klausimas ar nugalėtojai pasieks 100 pelnytų taškų ribą, Serbija šiai nerašytai taisyklei suteikė naujų spalvų.

Nesustabdomai rungtyniavę europiečiai turėjo galimybę šį rezultatyvumo barjerą perlipti jau trečiame ketvirtyje, po kurio jie pirmavo 99:48. Šansą užfiksuoti sunkiai suvokiamą pasiekimą turėjo Vasilje Micičius, bet jo metimas iš aikštės vidurio su kėlinuko sirena buvo netikslus.

Ketvirtajame kėlinuke serbai kiek sumažino apsukas ir nepasižymėjo tokiu stulbinančiu rezultatyvumu, tačiau neleido varžovams sumažinti savo atsilikimo ir iškovojo kol kas didžiausiu skirtumu pasiektą šio pasaulio čempionato pergalę.

Po šių rungtynių tapo aišku, jog iš D grupės į antrąjį etapą žengs Serbijos ir Italijos rinktinės, trečiadienį stosiančios į grupės nugalėtojo vardą nulemsiančią tarpusavio akistatą. Antrajame čempionato etape serbai ir italai susitiks su dviem geriausiom C grupės komandomis, kuriomis gali tapti Ispanijos, Puerto Riko arba Tuniso rinktinės.

Serbija: Nemanja Bjelica 20 (4/4 dvit., 3/3 trit., 3/3 baud.), Bogdanas Bogdanovičius 17 (4/5 trit., 5 rez. perd.), Miroslavas Radujlica 13, Marko Guduričius 12, Nikola Jokičius (4/4 dvit., 1/1 trit., 7 atk. kam., 7 rez. perd.) ir Vasilje Micičius (7 rez. perd.) po 11, Nikola Milutinovas 10 taškų.

Filipinai: Jaymaras Perezas 16, Paulas Dalistanas 15 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)