Antradienį Kanada ir Lietuva stos į tarpusavio kovą, kuri abiem ekipoms yra bene svarbiausia pirmame pasaulio čempionato etape.

Kanadiečiai į Kiniją atsivežė tik du iš 17 į rinktinę kviestų NBA žaidėjų, o vienu metu atrodė, kad liks vienintelis Khemas Birchas iš Orlando „Magic“.

Bet didžiąją dalį pasirengimo praleidęs C. Josephas jau Donguane vėl prisijungė prie savo tautiečių – kaip tikino vėliau, esą taip ir buvo planuojama nuo pat pradžių.

Du NBA atstovus turi ir Lietuvos komanda, ir C. Josephas yra rungtyniavęs su jais abiem.

2015-2017 metais įžaidėjas Toronto „Raptors“ garbę gynė kartu su Jonu Valančiūnu, o 2017-2019 metais atstovavo Indianos „Pacers“ petys petin su Domantu Saboniu.

Paklaustas apie Lietuvos rinktinę, kalbėti Sakramento „Kings“ šią vasarą papildęs 28-erių gynėjas pradeda būtent nuo lietuvių bokštų iš NBA.

„Gera, patyrusi komanda. Žinoma, geriausiai pažįstu tuos du dičkius – esu žaidęs su jais abiem. Manau, tai turėtų padėti. Jie yra didelė grėsmė, komandos ašis tiek ginantis, tiek puolant. Būtinai turėsime su jais kaip nors tvarkytis. Tačiau neturime pamiršti, kad lietuviai neblogai dalinasi kamuoliu, žaidžia komandinį krepšinį. Jie taip pat turi gerų gynėjų, taigi, tai subalansuota komanda“, – samprotavo C. Josephas.

Lemiamoms rungtynėms jau pirmame etape kanadiečiai galbūt norėtų kitokių varžovų, bet po pralaimėjimo Australijai 92:108 pirmame ture nebeturi kitų išeičių.

„Tuomet padarėme per daug klaidų. Sugebėjome atsitiesti, tačiau ketvirtame kėlinyje vėl viskas sugriuvo. Australai pakeitė savo taktiką, o mes nepakankamai gerai reagavome. Per daug klydome gindamiesi, „įkaito“ Matthew Dellavedovos riešas. Bet tai jau vakarykštė diena. Vis dar turime vieną šansą mače su Lietuva. Privalome jį griebti abiem rankomis“, – dėstė C. Josephas.


Jis – ne tik kapitonas, ryškiausia žvaigždė, bet ir neabejotinas Kanados lyderis. Pirmose rungtynėse gynėjas pelnė 16 taškų, atkovojo 4 kamuolius, atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų ir buvo naudingiausias savo ekipoje.

Būtent jo ir kito įžaidėjo K. Pangoso duetas, žaisdamas kartu viename penkete, inicijavo kanadiečių spurtą trečiame kėlinyje, kurio metu buvo pavykę trumpam perimti vadeles į savo rankas.

C. Josepho teigimu, praleistas beveik visas kontrolinių rungtynių ciklas jam nėra problema, o su Kanados rinktinės naujoku N. Nurse'u jį sieja geri santykiai dar nuo Toronto laikų.

„Jaučiuosi visiškai gerai. Žaidžiu už Kanadą nuo 15 metų, taigi, įsitraukti į žaidimą man daug laiko nereikia.

N. Nurse'as? Mūsų treneris dirba puikiai. Kai pats žaidžiau „Raptors“, jis dar nebuvo vyriausiasis treneris, bet nuo to laiko jo pasiekimai – neįtikėtini. Ne tik NBA, taip pat ir Kanados rinktinėje – jis daro būtent tai, ko iš jo tikėjomės. Jis yra lyderis, o aš, kaip įžaidėjas – tarsi jo minčių tęsinys aikštėje. Mūsų tarpusavio santykiai labai geri“, – pasakojo kanadietis.


Primename, kad pirmame H grupės ture sekmadienį Kanada 92:108 nusileido Australijai, o Lietuva 101:47 nušlavė Senegalą.

Lietuva ir Kanada jėgas bandys antradienį, nuo 14.30 val. Lietuvos laiku. Pirmą etapą lietuviai užbaigs ketvirtadienį su australais.

Į antrą etapą iškops dvi geriausios pogrupio komandos, likusios toliau varžysis dėl 17-32 vietų ir kelialapių į olimpinį atrankos turnyrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)