Afrikiečiai liepto galą pirmose čempionato rungtynėse priėjo per pirmas 10 minučių. Nuo pat susitikimo pradžios Lietuvos rinktinei viskas ėjosi kaip per sviestą – mūsiškiai žaibiškai nutolo 11:2, o varžovų trenerio Moustapha Gaye paprašyta minutės pertraukėlė nedavė jokios naudos.

Lietuviai už varžovus buvo pranašesni pagal visus žaidimo komponentus, D. Adomaitis dar pirmajam kėliniui nesibaigus jau buvo pakeitęs visus starto penketo žaidėjus, o nuaidėjus pertrauką tarp pirmo ir antro kėlinių skelbiančiai sirenai lietuviai jau pirmavo 27:10.

Po dviejų kėlinių pranašumas buvo dar įtikinamesnis (48:21), įvykių eigos aikštėje Senegalo atstovai jokių šansų pakeisti neturėjo ir po ilgosios pertraukos.

„Labiausiai esu patenkintas krepšininkų koncentracija gynyboje. Tai buvo svarbiausias akcentas žaidžiant prieš juos, nes senegaliečiai tikrai yra labai pavojingi, žaidžia su emocijomis.

Kaip matėme, antroje pusėje po mūsų prasto sprendimo jie perėmė kamuolį, iš karto nubėgo į puolimą, dėjo per galvas. Buvome matę nemažai tokių momentų, rodėme žaidėjams ir džiaugiosi, kad krepšininkai nuo pat pradžių išėjo susikaupę gynyboje daryti tą darbą, kurį ir turėjo daryti“, – po rungtynių susitikimą apibendrino D. Adomaitis.

Anot jo, krepšininkų darbas gynyboje buvo beveik pavyzdinis.

„Be trijų situacijų gynyboje, kai praleidome juos į stipriąsias puses, galima pasakyti, kad gynyboje ir pagalbose žaidėme idealiai. Žaidėme su komanda, kuri daug meta iš toli, pradžioje po krepšiu sutraukusį gynybą, todėl apsisaugoti nuo tokių epizodų buvo svarbiausias dalykas. Tikrai, darbą padarė žaidėjai gerai“, – pridūrė jis.

Pergalė 54 taškų skirtumu yra pati didžiausia Lietuvos rinktinei per visą dalyvavimo pasaulio čempionatuose istoriją.

Iki šiol Lietuvos rinktinės rekordas buvo pergalė 41 taško persvara –1998-aisiais mūsiškiai 97:56 sutriuškino Pietų Korėją.

„Apie tai nei galvoji, nei žinai, nei skaičiuoji. Tai yra žaidėjų nuopelnas,kad jie visas rungtynes išlaikė koncentraciją ir žaidė susikaupę. Tuo džiaugiuosi labiausiai, – tvirtino rinktinės treneris. – Iš tikrųjų, nieko čia naujo nėra, padarėme ką turėjome padaryti, o rytoj jau ruošimės rungtynėms su Kanada. Pernelyg kuo džiaugtis nėra, laukia naktis, reikės išanalizuoti jų rungtynes ir viską perteikti žaidėjams. Tada viena treniruotė, kitą dieną viską pasikartojame ir žaidžiame“, – dėstė treneris.

Anot D. Adomaičio, jam patiko ir komandos pademonstruotas puolimas, o ypač įsiminė komunikacinis epizodas tarp dviejų Jonų – Mačiulio ir Valančiūno.

„Mūsų drausmė buvo gera ir puolime. Prieš rungtynes kalbėjome apie tai, kaip turime susirasti savo aukštaūgius – ypač kai žaidžiame su jais dviem. Tai šį kartą buvo tikrai labai gerų momentų. Ypač patiko epizodas, kai Jonas Mačiulis dar ore gaudydamas kamuolį jau sako JV, kad jis jam kamuolį perduos. Tokie momentai yra labai geri. Iš dalies gal atrodo, kad buvo labai lengva pergalė, bet iš tikrųjų – ne, nes varžovai turi ūgį, gerus fizinius duomenis. Tiesiog mes šį kartą puikiai įvykdėme savo planą“, – pridūrė treneris.

Tai buvo pirmosios oficialios rungtynės tokio rango varžybose Rokui Giedraičiui ir Arnui Butkevičiui. Pastarasis po Luko Lekavičiaus perdavimo sukūrė bene efektingiausią mačo epizodą, kamuolį sugavęs ore ir viena ranka sugrūdęs jį į afrikiečių krepšį. D. Adomaitis pripažįsta, kad džiaugiasi dėl visų krepšininkų, bet dėl Arno – ypatingai.

„Pasakysiu, kad Arnas apskritai buvo paskutinis žmogus, kurį įtraukėme į rinktinės kandidatų sąrašus, po ilgų diskusijų su kitais treneriais. Bes jis yra čia, yra dvyliktuke, demonstruoja solidų žaidimą. Tiek per treniruotes, tiek per rungtynes. Faktas, kad labai džiugu, bet man dėl kiekvieno žaidėjo panašių istorijų labai džiugu“, – neslėpė strategas.

D. Adomaitis tikisi, kad tokią pačią koncentraciją komandai pavyks išlaikyti ir prieš artėjančius rimtesnius iššūkius.

„Labiausiai man patiko, kad mes turėjome ir lengvesnių treniruočių, kuriose buvo ir juoko. Bet kai atėjo laikas treniruotei, kurioje reikia dirbti rimtai – žaidėjai tai ir daro. Ir vakar vakare, šeštadienį, buvo viena iš geriausių turėtų treniruočių prieš rungtynes. Manau, kad tokią surengsime ir rytoj“, – vylėsi jis.

Primename, kad sekmadienį tai buvo jau antros rungtynės H grupėje. Pirmose Australijos rinktinė 108:92 nugalėjo Kanadą.

Kitas rungtynes antradienį 14.30 val. Lietuvos rinktinė žais su kanadiečiais. Mūšį su australais mūsiškiai lygiai tokiu pačiu laiku pradės ketvirtadienį.

Kovas dėl medalių tęs 1-2 vietas grupėse užėmusios komandos. 3-4 pozicijas užėmusios ekipos taip pat dar nevyks namo – jos irgi bus suskirstytos į naujas grupes ir kovos dėl 17-32 pozicijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)