Pirmadienį aštuoneriomis rungtynėmis A, B, C ir D grupėse startuoja antrasis turas.

Jei po jo dvi grupės komandos turės po dvi pergales, o kitos dvi – nė vienos, tai pirmosios dvi anksčiau laiko užsitikrins vietą tolesniame planetos pirmenybių etape.

Portalas Krepšinis.lt pateikia visą pirmadienio kovų tvarkaraštį.

Pirmadienis, trečia čempionato diena (kada Lietuvos laiku, kokios rungtynės ir kurios grupės):

10 val. 30 min. ITALIJA – ANGOLA (D grupė)

Net 15 tritaškių pirmame ture sukartę italai pergalės pirmadienį atveju greičiausiai jau turėtų bilietą į kitą etapą savo rankose – mikroskopinis klaustukas šiuo klausimu liktų tik tokiu atveju, jei serbai kitame grupės mače įsigudrintų pralaimėti Filipinams.

11 val. 00 min. VENESUELA – DRAMBLIO KAULO KRANTAS (A grupė)

11 val. 30 min. NIGERIJA – ARGENTINA (B grupė)

Pirmame susitikime su rusais itin apmaudžiai suklupę Nigerijos krepšininkai klysti praktiškai nebegali: jei trijų NBA žaidėjų vedami afrikiečiai nelaimės ir prieš Argentiną, jų gyvybę palaikytų tik netikėta pietų korėjiečių pergalė prieš Rusiją.

11 val. 30 min. TUNISAS – IRANAS (C grupė)

14 val. 30 min. SERBIJA – FILIPINAI (D grupė)

Atidarymo rungtynes net 46 taškų skirtumu laimėję serbai, tritaškius į Angolos krepšį laidę net 65 procentų taiklumu (13/20), antros iš eilės pergalės atveju veikiausiai jau galėtų būti ramūs dėl patekimo į kitą etapą ir ruoštis paskutinio turo mūšiui su taip pat karštais italais.

15 val. 00 min. KINIJA – LENKIJA (A grupė)

Grupės favoritų ir dabartinių jos lyderių tarpusavio dvikova, galinti atsakyti į klausimą, kuri gi rinktinė vertesnė keliauti į etapą iš pirmos vietos.

15 val. 30 min. PIETŲ KORĖJA – RUSIJA (B grupė)

15 val. 30 min. PUERTO RIKAS – ISPANIJA (C grupė)

Čempionato sistema

32 rinktinės burtų keliu suskirstytos į 8-ias grupes: A, B, C, D, E, F, G ir H. Pirmas dvi vietas kiekviename pogrupyje užėmusios ekipos (16) žengs į kitą etapą, kuriame vėl varžysis grupėse: I, J, K. L.

Į I pogrupį pateks A grupės stipriausios dvi komandos, kurios kovos su B grupę įveikusiomis rinktinėmis. J pogrupyje susitiks C ir D grupės komandos, K pogrupį sudarys pajėgiausios E ir F grupių ekipos, L pogrupį – G ir H grupių ekipos.

Į ketvirtfinalį keliaus po dvi stipriausias ekipas, o į jį nepatekusios komandos dėl 9-16 vietų nesivaržys – jų pozicijos bus nustatytos pagal ligtolinius rezultatus.

Ketvirtfinalį išgyvenusios komandos žengs į pusfinalį, o kitos toliau kovos dėl 5-8 vietų. Pusfinalio nugalėtojai susigrums didžiajame finale, o kiti du pusfinalininkai susitiks dėl bronzos.

Rinktinės, kurios neįveiks jau pirmojo grupių etapo barjero, turnyre tęs kovas dėl 17-32 vietų. Jos pateks į M (A ir B grupių 3-4 vietas užėmusios ekipos), N (C ir D), O (E ir F) ir P (G ir H) grupes ir susitiks su kitos grupės dviem komandomis.

Pagal užimtas pozicijas grupėje bus nustatomos jų galutinės vietos turnyre (grupėje pirmą vietą užėmusi komanda bus klasifikuojama 17-20 pozicijose, 2 vieta – 21-24 pozicijose ir t. t.).

Primename, kad pirmą kartą šiame FIBA turnyre dalyvauja rekordiškai daug – net 32 rinktinės, kurios grumiasi ne tik dėl medalių ir Naismitho vardo taurės, bet ir kelialapių į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)